«Lattelecom» kanālu «Rossija RTR» aizstās ar filmu kanālu K2 (164)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Lattelecom» no 8.aprīļa TV kanālu «Rossija RTR» aizstās ar filmu kanālu K2, kas piedāvā 24 stundas diennaktī skatīties pēdējos 20 gados Krievijā veidotās un ražotās mākslas filmas, tā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Lattelecom» Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

Lēmums pieņemts klientu interesēs, lai «Lattelecom» TV skatītājiem piedāvātu pēc iespējas saturiski līdzīgāku kanālu «Rossija RTR», kura retranslācija Latvijā atbilstoši Nacionālā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumam uz trim mēnešiem ir ierobežota, norāda Bite.

Kanāls K2 piedāvā skatītājiem Krievijas režisoru darbus - sākot ar melnbaltajām filmām, līdz pat populāriem mūsdienu grāvējiem. Filmu kanālam K2 ir pieejama TV ieraksta, arhīva, tiešraides pauzes un uz raidījuma sākumu papildfunkcijas. «Lattelecom» Interaktīvās TV klientiem kanāla nomaiņa tiks veikta automātiski, savukārt «Lattelecom» Virszemes TV klientiem, lai skatītos kanālu K2, jāveic kanāla automātiskā meklēšana.

Kā ziņots, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pieņēmusi lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla «Rossija RTR» retranslāciju Latvijā. NEPLP izplatītajā paziņojumā norādīts, ka, «izskatot administratīvo lietu par iespējamo Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumu Latvijas teritorijā retranslētās programmas «Rossija RTR» saturā, NEPLP pieņēmusi vienbalsīgu lēmumu aizliegt retranslēt programmu «Rossija RTR» Latvijas teritorijā trīs mēnešus no šī lēmuma spēkā stāšanās dienas».

«Pārbaudot «Rossija RTR» ierakstus no 2014. gada 2.marta līdz 17.martam, NEPLP konstatēja, ka programmas ziņu un citos raidījumos ir ietverta informācija, kas pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu.»

Šāda informācija programmā «Rossija RTR» tikusi atspoguļota regulāri.

Komentāri (164)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu