«Jaunā viļņa» izredzētais: «Biju apvainojies uz Latviju» (33)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pagājušonedēļ Vecrīgas klubā «Burlesque» starptautiskā mūzikas festivāla «Jaunais vilnis 2014» Eiropas konkursantu atlasē žūrija ar Igoru Krutoju priekšgalā lēma, ka festivālā Latviju šogad pārstāvēs nevis kāds pazīstams latviešu dziedonis, bet gan rīdzinieks Stass Šurins (Стас Шуринс), kas jau piecus gadus mitinās Kijevā. Mūsu TVNET krievu valodas versijas žurnāliste Oksana Solovjova pēc uzvaras aprunājās ar 23 gadus veco censoni, kurš atklāj, ka Latvijā ir juties nenovērtēts.

Visticamāk, ka mēs tā arī neuzzināsim vai Šurinu žūrija izvēlējās viņa lieliskās balss, pārliecinošā priekšnesuma, etniskās piederības vai «Ukrainas faktora» dēļ, taču skaidrs ir viens, ka šis būs pirmais gads, kad Latviju konkursā pārstāvēs dziedātājs, kura dzimtā valoda ir krievu. Varbūt uz žūriju atstāja iespaidu fakts, ka Šurins jau guvis panākumus Ukrainas televīzijas kanāla «Novij kanal» šovā «Zvaigžņu fabrika»?

Atgādinām, ka šova laikā Šurins tika izbalsots, taču slavenais Valērijs Meladze izmantoja savas veto tiesības un atstāja dalībnieku šovā. Šova finālā jauneklis ieguva pirmo vietu un līgumu ar Meladzi kā producentu.

Jautāts par sajūtām un priekšnojautām, kāpēc, viņaprāt, žūrija izvēlējās tieši viņu, Stass atbild: «Man nebija nekādu priekšnojautu. Es esmu ļoti paškritisks. Šodien ar pirmo dziesmu - starptautisko hitu mazliet nošāvu garām. Protams, visu var norakstīt uz satraukumu, arī skaņa nebija īsti laba, taču kopumā pats esmu vainīgs - nespēju saņemties. Es jau divas reizes piedalījos atlasē, bet bez panākumiem. Šogad, manuprāt, man šo iespēju iedeva avansā. Nevaru apgalvot, ka tiešām biju pats labākais no visiem.»

Stass Šurins
Stass Šurins Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Uz jautājumu, kāpēc Šurins Latvijā ir mazpazīstams, jauneklis atbild: «Lieta tāda, ka iespējas Latvijā man pavērās pavisam nesen.

Ja godīgi, agrāk biju mazliet apvainojies, taču tagad saprotu, ka jebkur varu gūt panākumus un atzinību.

Ir jāpaiet zināmam laikam, lai tevi sāktu atzīt dzimtajā valstī.»

Lasi interviju TVNET.rus portālā

Atgādināsim, par tiesībām pārstāvēt Latviju šā gada «Jaunajā vilnī» cīnījās vairāki pazīstami pašmāju dziedātāji, kas sevi apliecinājuši dažādos televīzijas šovos: Intara Busuļa brālis Lauris Busulis, šova «Okartes skatuve» uzvarētājs Mārtiņš Ruskis, Dženija Meja (Jenny May), šova «Jaunā talantu fabrika» uzvarētāja Aminata Savadogo, dalībnieks Dāvis Mazurenko u.c., taču nevienam no šiem dziedātājiem neizdevās iekarot bargās žūrijas - Krutoja, Aleksandra Revzina, orgkomitejas priekšsēdētāja Aleksandra Šenkmana un konkursa muzikālās producentes Anastasijas Muhinas sirdis.

Šogad starptautiskais mūzikas festivāls «Jaunais vilnis 2014» notiks Jūrmalā no 22. līdz 27. jūlijam. Konkursa organizatori vēsta, ka šogad konkursā piedalīsies dalībnieki no Amerikas, Beļģijas, Izraēlas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Meksikas, Horvātijas un Igaunijas.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu