Parodija: kreacionistu kosmoss (64)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Martā pirmizrādi piedzīvoja lielbudžeta televīzijas projekts, raidījumu cikls «Kosmoss: Visuma odiseja» («Cosmos: A Spacetime Odyssey»), kurā astrofiziķis Nīls Degrass Taisons (Neil deGrasse Tyson) stāsta par būtiskiem zinātnes (ar uzsvaru uz astronomiju) atklājumiem (skat. TVNET interviju). Seriāla veidotāji vēlas, lai cilvēki sajustu savu vienotību ar visumu (vai visumiem) un pārvērtētu attiecības ar to un paši savā starpā. Protams, kā jau katram populāram TV projektam, arī šim ir tapusi parodija.

Video komēdiju portālā «Funny or Die» publicēts video - «Cosmos: A Spacetime Odyssey» parodija no kreacionistu skatpunkta. Atgādinām, ka kreacionisms ir pretstats evolūcijas koncepcijai un tā pamatā ir ideja, ka pasauli radījis kāds visuma saprāts jeb Dievs.

Video parodijā iedomu kosmosa kuģa vietā, ar kuru pārvietojas Taisons, izmantots balts busiņš ar uzrakstu «Creationist Baptist Church». Parodijā tiek uzsvērts, ka visu uz šīs pasaules ir radījis Dievs (izņemot gejus). Darvina pierādījumus evolūcijai - fosilijas - parodijas autori nodēvē par Sātana izgudrojumu u.c.

Noskaties!

Komentāri (64)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu