Ilonas Brūveres filmas «Tapieris» TV pirmizrāde LTV1

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Trešdien, 6. augustā, pulksten 22.10 LTV1 televīzijas pirmizrādi piedzīvos režisores Ilonas Brūveres kinostāsts par tango karali Oskaru Stroku - tapieri, kroga muzikantu, tirgotāju, uzņēmēju, avantūristu un patiesu mīlētāju. Filma «Tapieris» seko Oskara Stroka veiksmēm un neveiksmēm pagājušā gadsimta vidū, balstoties uz iestudētiem aculiecinieku stāstiem, kino un valsts arhīva dokumentiem. Tas ir stāsts par mūziķi, kura tango skan Berlīnē, Parīzē, Pekinā, Budapeštā un Vīnē.

Oskars Stroks ir kā neiepazītais misters X. Eiropas mūzikas klubos un restorānos aizvien skan Stroka tango, viņu neminot un neatpazīstot autoru. Komponista radošās biogrāfijas kontā ir vairāk nekā 300 skaņdarbu. Leģenda par mūziķi aizsākas kādā kinoteātrī pirms gadu simta, kad Stroks vēl nenojauš, kas notiks pēc tam. Viņu apbur mēmā kino kustīgās bildes, un viņš turpmāk stāsta par dzīvi savā – mūzikas - valodā.
Režisores Ilonas Brūveres filma ir stāsts par cilvēku, kas cīnās par sevi, savu dzīvi un mūzikas uztveri laikā, kad pasauli pāršalc lielās depresijas laiks. Pirmā ekonomiskā krīze. Ne vien Stroka tango ritmi ir tie, kas šodien liek atcerēties komponistu. Ekonomiskā krīze šodienas eksistencei piedāvā līdzīgus spēles noteikumus, un tapieris atkal ir mūsdienu prototips ar savu neveiksmīgo uzņēmējdarbību, mūžīgajiem parādiem un nemitīgajiem centieniem tikt ar to galā. Ar savu sapni par mūziķa karjeru, nerimtīgajām mīlestības alkām un visām ar to saistītajām, distancētam vērotājam šķietami tik komiskajām nepatikšanām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu