LaIPA atbalsta mazos interneta radio veidotājus, ieviešot minimālo maksājumu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

«Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība» (LaIPA) valde ir pieņēmusi jaunu minimālo tarifu par fonogrammu izmantošanu tās raidot tīmekļapraidē (webcasting). Minimālais tarifs sniegs nepieciešamo atbalstu mazajiem interneta radio veidotājiem to darbības pirmajā gadā.

«Nepieciešamība pēc šāda tarifa izveides ir skaidrojama ar pieaugošo mazo un vienlaikus nekomerciālo interneta radio skaitu, kur klausītājiem tiek piedāvāta tikai mūzika, bez reklāmām, ziņām, autorraidījumiem un cita veida komercinformācijas. Līdz šim tikai salīdzinoši neliela daļa šādu interneta radio veidotāju ir izņēmuši atļaujas legālai fonogrammu izmantošanai. Minimālā tarifa ieviešana ievērojami palielinās interneta radio veidotāju iespējas saņemt atļaujas, kas savukārt nodrošinās izpildītājiem un producentiem iespēju saņemt atlīdzību,» skaidro Juris Zalāns, LaIPA valdes loceklis un Latvijas folkmūzikas interneta radio «Oira» pārstāvis.

Minimālais maksājums 15.30 EUR tiks piemērots interneta radio darbības sākumposmā, tādējādi atbalstot tā attīstību veiksmīgai darbības turpināšanai. Tarifs tiks piemērots gadījumos, ja interneta radio veidotājs nebūs reģistrēts kā juridiska persona, šo pakalpojumu veidojot pēc paša iniciatīvas, tā uzturēšanas un administratīvās izmaksas sedzot no personīgajiem līdzekļiem. Lai piemērotu minimālo maksājumu, interneta radio programmā nevarēs pārraidīt reklāmas, ziņas un tamlīdzīgu saturu.

«Mūsdienās praktiski ikvienam ir iespēja izveidot savu interneta radio, jo tehniski to izdarīt nav sarežģīti, un lielākais šķērslis tam līdz šim bija tieši licences maksa. Ir būtiski, ka tiek veidoti priekšnosacījumi jaunu interneta radio attīstībai un tiek meklēti veidi, kā atvieglot interneta radio veidotāju darbību, īpaši sākuma posmā,» uzskata jauno mediju eksperts un uzņēmuma «Inspired Digital» vadītājs Artūrs Mednis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu