No ASV rotaļlietu veikala izņemtas seriāla «Breaking Bad» figūras (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No amerikāņu rotaļlietu veikalu ķēdes «Toys R Us» izņemtas televīzijas narkotiku drāmas «Breaking Bad» («Pārkāpt robežu») varoņu figūriņas ar tādiem aksesuāriem kā narkotiku maisiņi un skaidras naudas žūkšņi.

Seriāla varonis ir ar vēzi slims ķīmijas skolotājs, kurš, vēloties pēc savas nāves nodrošināt iztiku ģimenei, sāk ražot metamfetamīnu.

Lēmums par produktu izņemšanu no pārdošanas tika pieņemts pēc tam, kad norūpējušies vecāki iesniedza veikalam petīciju ar vairāk nekā deviņiem tūkstošiem parakstu.

Tajā bija teikts, ka figūriņu pārdošana esot «bīstama novirze no ģimeniskajām vērtībām».

«Lai arī seriāls aizrauj pieaugušos, tam raksturīgs vardarbīgs saturs un narkotiku tirdzniecības glorificēšana. Tāpēc kolekcija nav piemērota pārdošanai līdzās «Barbie» lellēm un «Disney» varoņiem,» uzskata petīcijas autori.

Foto: publicitātes

«Toys R Us» pirms tam aizstāvēja ieceri pārdot figūras, kas esot paredzētas pieaugušiem kolekcionāriem. Nav zināms, vai rotaļlietas kādreiz atgriezīsies pārdošanā populārajā veikalā.

«Breaking Bad» galvenās lomas tēlotājs Braiens Krenstons tviterī jokoja, ka esot «sašutumā» par petīciju. «Mamma no Floridas «Breaking Bad» rotaļlietu dēļ ierosina petīciju pret «Toys R Us». Esmu sašutumā! Protestēšu, sadedzinot savu Floridas mammas rotaļlietu figūriņu!» viņš rakstīja.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu