LTV1 īpaša programma valsts svētkos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18. novembrī, LTV1 demonstrēs īpašu programmu ar valsts svētku tiešraidēm, skatītāju iemīļotām mākslas filmām, raidījumu cikla «Teātris.zip» izrādēm un spēlfilmas «Sapņu komanda 1935» pirmizrādi.

Jau pirmdien, 17.novembrī, pulksten 9:35 LTV1 skatītājiem piedāvā noskatīties iemīļoto Rīgas kinostudijas mākslas filmu visai ģimenei – «Emīla nedarbi» – par labsirdīgo un izpalīdzīgo Emīlu, kurš vienmēr ir izdomas bagāts un enerģisks, lai labas idejas nenonīktu nerealizētas. Dienas vidū, pulksten 14:05, raidījumu cikla «Teātris.zip» ietvaros tiks demonstrēta Nacionālā teātra izrāde «Zaļā zeme», kas uzbur šā monumentālā romāna patiesās latviešu zemnieku dzīves ainas. Šodien, kad tik daudzi ir pametuši sūri grūti atgūto zemi, izrāde atgādina par mūžīgām vērtībām un par savu zemi.

Svētku programmu 18.novembrī pulksten 8:55 atklās Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltīts ekumenisks dievkalpojums tiešraidē no Rīgas Doma.

Programmas turpinājumā, pulksten 10:20, LTV1 ēterā mākslas filma lieliem un maziem - «Sprīdītis», par mazo zēnu, kurš dodas pasaulē laimes zemi meklēt.

Pulksten 11:55 LTV1 pārraidīs Latvijas Republikas Saeimas svinīgo sēdi, bet 12:55 tiešraidē no 11.novembra krastmalas būs redzama Latvijas Republikas proklamēšanas 96. gadadienai veltītā Nacionālo bruņoto spēku parāde.

Pēc tiešraides LTV1 ēterā «Teātris.zip» Liepājas teātra izrāde «Lilioms». Vairākām skatītāju paaudzēm un aktieriem šī ungāru dramaturga F.Molnāra luga par dienaszagli – sirdī mākslinieku Liliomu ir tuva un mīļa.

Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltīto svētku koncertu, kurā valdīs bigbendisks mundrums un gados jaunu talantu neslēpts dzīvesprieks, tiešraidē no Latvijas Nacionālā teātra LTV1 skatītājiem piedāvā noskatīties pulksten 17:30. Valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» saspēlēsies ar Kārļa Vanaga vadīto Latvijas Radio bigbendu, un šo simbiozi diriģēs «Sinfonietta Rīga» mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē. Paši jaunākie mākslinieki šajā koncertā būs Ineses Galantes fonda konkursa laureāti un protežē vijolnieks Daniils Bulajevs, sitaminstrumentālists Jānis Bombizo-Fedotovs un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas saksofonu kvartets.

Daniila un Jāņa duetu klausīsimies Georga Pelēča skaistajā kompozīcija «Ziedošais jasmīns», savukārt jaunie saksofonisti atskaņos latviešu tautasdziesmu «Tumša nakte, zaļa zāle». Koncertā piedalīsies arī karjeras sākumposmā esošais daudzsološais saksofonists Dāvis Jurka.

Koncerta programmā iekļauta latviešu kinoklasika – melodijas no filmām «Kārkli pelēkie zied», «Zem apgāztā mēness», «Pie bagātās kundzes». Kristīnes Prauliņas balss žilbinās Raimonda Paula sendziesmās «Lūgums» un «Baltijas jūra». Intars Busulis ekspresīvi eksponēsies latviešu klasiskās solodziesmas žanrā, un visu vainagos Raimonda Paula jaunākā kompozīcija – ar Knuta Skujenieka dzeju komponētā dziesma «Es nāku no mazas tautas».

Pulksten 19:55 LTV1 tiešraidē no Brīvības pieminekļa – Valsts prezidenta Andra Bērziņa svētku uzruna.

Svētku kulminācijā, pulksten 20:55, tiešraidē no 11.novembra krastmalas varēs vērot svētku uguņošanu.

Kā īpaša dāvana Latvijas Televīzijas skatītājiem Valsts svētkos pulksten 21:15 režisora Aigara Graubas spēlfilmas «Sapņu komanda 1935» pirmizrāde. Tā ir filma par Latvijas valstsvienības gatavošanos pirmajām Eiropas meistarsacīkstēm basketbolā, kas notika Ženēvā 1935.gadā. Basketbols bija jauna un ne īpaši populāra spēle, komandas iepriekš nebija tikušās starptautiskās sacensībās. Visi gribēja būt pirmie un ierakstīt savu vārdu sporta vēsturē. Latvijas valstsvienības jaunais treneris Baumanis ticēja, ka basketbols var kļūt par populāru spēli un apvienot visdažādākos cilvēkus. Intrigas un sīkas nebūšanas, pārpratumi un raksturu cīņas, ceļš uz čempionātu. Uzvarēt var, tikai uzvarot sevi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu