Atceroties Zolitūdes traģēdiju, LTV1 ēterā divas dokumentālās filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien, 21. novembrī, aprit gads kopš traģiskajiem notikumiem Zolitūdē, kad, iebrūkot lielveikala jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. LTV Ziņu dienesta žurnālisti, kuri traģēdijas dienās strādāja nepārtrauktā ziņu režīmā, saņemot skatītāju atzinību par operativitāti un augsto profesionalitāti, gada garumā ir pētījuši traģēdijas sekas, analizējuši iemeslus un iejūtīgi sekojuši cietušo ģimeņu dzīvei pēc notikušā. Šā darba rezultāts ir divas dokumentālās filmas par Zolitūdi, kuras LTV1 ēterā būs redzamas 20.novembrī pulksten 20:00 un 21.novembrī pulksten 21:15.

Jau ceturtdienas vakarā, 20.novembrī pulksten 20:00, LTV1 ēterā būs redzama Latvijas Televīzijas ziņu dienesta žurnālistu Matīsa Arnicāna un Gunta Bojāra veidotā pētnieciski dokumentālā filma «Zolitūde. Kurš vainīgs?». Režisors – Uģis Kronbergs.

Filma izmeklē notikušās Zolitūdes traģēdijas cēloņus, analizē projektētāju, būvnieku, būvvalžu amatpersonu, kā arī veikala «Maxima» pārstāvju atbildību par notikušo, kā arī skaidro, kas draud šiem cilvēkiem un kādi «baltie plankumi» iezīmējas izmeklēšanā un likumdošanā. Kā zināms, atjaunotās Latvijas vēsturē Zolitūdes traģēdijas lieta ir visapjomīgākā, un tās izmeklēšanā iesaistīti 40 izmeklētāji.

Piektdien, 21.novembrī pulksten 14:55, LTV1 tiešraidē būs skatāms dievkalpojums Zolitūdes upuru piemiņai no Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes Evaņģēliski luteriskās baznīcas.

Pulksten 16:05 LTV1 ēterā būs iespēja noskatīties Rīgas festivāla ietvaros atskaņoto Zigmara Liepiņa «Transcendentālo oratoriju», kuras pamatā ir patiess stāsts par kādas mātes varoņdarbu – savas dzīvības upurēšanu, lai tiktu glābta viņas bērna dzīvība. Oratorijas atskaņojumā piedalās solisti Inga Šļubovska, Aleksandrs Antoņenko, VAK «Latvija», Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Jānis Liepiņš.

Brīdī, kad pērnā gada 21.novembrī notika pirmais lielveikala «Maxima» jumta iebrukums, šogad būs Zolitūdes traģēdijas upuru piemiņas brīdis, kurā tiks pieminēti visi bojāgājušie. Tiešraide no Zolitūdes LTV1 ēterā būs redzama pulksten 17:30.

Vakara izskaņā, pulksten 21:15, būs skatāma LTV ziņu dienesta žurnālistu Daces Stirānes, Lauras Vondas, Aijas Kincas un Judītes Čunkas veidotā un Lienes Žeimundes režisētā dokumentālā filma – «Zolitūde. Pēcvārds». Tā aplūko vairāk nekā desmit cilvēku likteņus, kuru radinieki gājuši bojā Zolitūdes traģēdijā, cietuši no tās, vai kuru dzīves šī traģēdija kardināli mainījusi. Filma tapusi visa gada laikā kopš traģiskajiem notikumiem un rāda, kā šie cilvēki sadzīvojuši ar šo brūci savos likteņos, vai un kā tikuši pāri šiem traģiskajiem notikumiem un kā turpinās viņu dzīve.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu