Noskaidrota Latvijas iedzīvotāju mīļākā grāmata

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

LTV1 tiešraidē no Latvijas Nacionālajās bibliotēkas «Lielās lasīšanas» finālā tika noskaidrota Nācijas mīļākā grāmata, kas izdota latviešu valodā. Un tā ir Kārļa Skalbes pasaka «Kaķīša dzirnavas»!

No 8. līdz 14. novembrim «Lielās lasīšanas» mājas lapā notika interneta balsošana par «Lielās lasīšanas» TOP21 sarakstā iekļuvušajām grāmatām, lai noskaidrotu vismīļāko grāmatu TOP5. Šajā sarakstā bija iekļuvušas vien 7 latviešu autoru grāmatas. Noslēdzoties interneta balsojumam, lielajā finālā par mīļākās grāmatas titulu cīnījās: Kārļa Skalbes «Kaķīša dzirnavas», Aleksandra Grīna «Dvēseļu putenis», Imanta Ziedoņa «Epifānijas», Ērika Marijas Remarka «Trīs draugi» un Vladimira Kaijaka «Likteņa līdumnieki». TOP5 tikai viena grāmata bija ārzemju autora radīta, pārējās – latviešu.

Sīvā telefonbalsojumā par Nācijas mīļāko grāmatu kļuva Kārļa Skalbes 1913.gadā uzrakstītā pasaka «Kaķīša dzirnavas», kurā rakstnieks tēlaini atspoguļojis garīgā spēka lomu pasaules pārveidošanā, noliedzot naidu un vardarbību. Par godu šai grāmatai tiks radīta skulptūra. To lasītāji varēs apskatīt Latvijas Nacionālajā bibliotēkā vai ēkas ārpusē. Lai iemūžinātu Nācijas grāmatu, «Lielās lasīšanas» finālā grāmatu izdevniecības «Apgāds Zvaigzne ABC» vadītāja Vija Kilbloka pasniedza naudas balvu Latvijas Nacionālajai bibliotēkai skulptūras skices izstrādei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu