Spraigā cīņā TV šova «Ciemos» galveno balvu iegūst Viesītes komanda

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

20. novembra vakarā LTV1 skatītājiem bija iespēja sekot līdzi aizraujošajam un spraigajam raidījuma «Ciemos» finālam. Pārākā un veiklākā ciema titulu un Latvijas Mobilā Telefona dāvātos planšetdatorus un 7000 eiro pilsētas projekta īstenošanai sīvā trīs komandu konkurencē izcīnīja Viesītes komanda: Viesītes Sporta skolas direktors Jānis Osis, Viesītes novada pašvaldības izpilddirektors Alfons Žuks un vidusskolnieks Kristaps Čibulis.

Viesītes komandas pārstāvji ir gandarīti par paveikto spēles laikā un lepni par saņemto balvu. Raidījums bija lieliska iespēja iepazīt Latviju, apgūt jaunākās tehnoloģijas un pārbaudīt savas spējas.

Jautāts par naudas balvas izmantošanas plāniem, Alfons Žuks stāsta, ka ar komandas biedriem labākās idejas izvēlē nolēmuši iesaistīt visus Viesītes iedzīvotājus, jo vairākiem simtiem cilvēku noteikti būs daudz vairāk labu ideju nekā viņiem. Jau drīz iedzīvotājiem būs iespēja sūtīt savus ierosinājumus ar vietējā laikraksta vai interneta starpniecību. «Labākās idejas realizēsim pavasarī, un tas noteikti būs kāds vajadzīgs un sociāli nozīmīgs vides objekts. Galvenais, lai tas ir izmantojams un pamanāms. Lai kaut kas paliek pilsētai,» saka Alfons.

2. vietas ieguvēji – Baldones komandas pārstāvji – cīnījās godam un kopvērtējumā atpalika no Viesītes par nieka 13 punktiem (Viesītei – 139 punkti, Baldonei – 126). Alūksnes komanda spēles rezultātā finišēja ar 102 punktiem.

Raidījuma pēdējā sērijā dalībniekiem bija jāspēj orientēties Ērgļos, jārisina matemātiski uzdevumi Rūdolfa Blaumaņa stāstā «Brīnuma zālīte», jāatklāj un radoši jāilustrē stāsti par Skanstes kalniņu, Ērgļu saspridzināto dzelzceļa tiltu un Engelberta fon Tīzenhauzena pils drupām, kā arī jāiztur Ābrama spēriens un jāpārvar bailes no augstuma, izšūpojoties Līgavas bizē Braku takās.

Negaidītu drosmi raidījuma pēdējā sērijā parādīja spēles jaunākā dalībniece – alūksniete Linda, kura, pārvarot bailes un uzņemoties milzu atbildību, viena pati veica sarežģītu gaisa atrakciju uzdevumu. Lindu emocionāli atbalstīja mamma un vecāmamma - mediķes Sigita Jākobsone un Dzidra Dzenīte.

Alūksnes dāmas spēles gaitā visus pārsteidza ar vislielāko progresu viedierīču lietošanā, un tieši tādēļ viņas saņēma elpu aizraujošu pārsteigumu no Latvijas Mobilā Telefona – lidojumu ar gaisa balonu. «Alūksnes komanda ir stāvā sajūsmā par balvu. Ar to izdevās trāpīt desmitniekā, jo balva ir tieši tas, kas mums bija vajadzīgs!» ar sajūsmu un gandarījumu stāsta Sigita. Alūksnietes plāno izmantot dāvanu pavasarī, lai no putna lidojuma vēl labāk iepazītu Latviju.

Visi raidījuma dalībnieki ir gandarīti par iespēju piedalīties šovā, atzīstot, ka gūtie iespaidi, iepazītie novadi un, protams, jauni draugi ir vislabākā balva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu