Indijā uz laiku atslēdz «vulgāro» telekanālu «Comedy Central»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

No trešdienas Indijā ar tiesas lēmumu uz sešām dienām pārtraukta televīzijas kanāla «Comedy Central» demonstrēšana. Tiesa paturēja spēkā valsts regulatora lēmumu, kas tika pieņemts simulētu seksa ainu un «vulgāru» izteikumu dēļ.

Pagājušogad Indijas televīzijas regulatora uzmanības lokā nonāca angļu valodā raidošā «Comedy Central» pārraides «Stand Up Club» un «Popcorn», kas tika uzskatītas par nepiedienīgām.

Tajos bijušais vairākas ainas, ka «attēlo sievietes kā seksa objektu» un ir drauds «sabiedrības morālei», regulators norāda ziņojumā kompānijai «Viacom 18», kas nodrošina telekanāla raidīšanu Indijā.

Pagājušogad telekanāls tika bloķēts uz četrām dienām, taču pēc tam apraide tika atjaunota līdz apelācijas sūdzības izskatīšanai. Pirmdien Deli Augstākā tiesa nolasīja spriedumu, ka regulators esot likumīgi pieprasījis telekanāla bloķēšanu. Tiesa nolēma, ka apraide jāpārtrauc uz vēl sešām dienām, kā tas sākotnēji bija paredzēts.

«Comedy Central» nāksies samaksāt 20 000 rūpiju (260 eiro) sodanaudu.

Lieta rosinājusi diskusijas par televīzijas kanāliem izvirzītajiem noteikumiem, kas, pēc daudzu ekspertu domām, pārkāpj konstitūcijā garantēto vārda brīvību.

Neapmierināti skatītāji sociālajos tīklos publicējuši attēlus, kuros televizorā redzams uzraksts «Telekanāls «Comedy Central» ir uz laiku atslēgts».

«Comedy Central» demonstrē komiķu uzstāšanās un komēdijseriālus. Tā slavenākās pārraides ir «South Park» («Dienvidparks») un «The Daily Show».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu