«Eksperti dīvānā»: puisis, kurš nav redzējis «Emīla nedarbus»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešajā Latvijas televīzijas (LTV1) raidījumā «Eksperti dīvānā» dalībnieki skatījās un vērtēja latviešiem tik iemīļoto bērnu filmu «Emīla nedarbi». Pēc filmas noskatīšanās, vairums dalībnieki atzina, ka šī filma ir unikāla, jo «Emīla nedarbus» var skatīties desmitiem reižu. Un tomēr, ir kāds pusis, kurš savos divdesmit gados šo filmu skatījās pirmo reizi!

«Zinu no galvas katru filmas kadru, bet tik un tā skatos. «Emīla nedarbus» esmu redzējusi vismaz 40 reizes,» atklāja mākslas zinātniece Sarmīte Sīle.
Raidījuma dalībnieki atzina, ka latviešiem tik iemīļotā filma ir viena no sirsnīgākajām bērnu filmām, kāda jebkad radīta un no tās staro «tāda labestība».
Diezgan pārsteidzošu jaunumu atklāja sociālo tīklu kompānijas pārstāvis Ričiņš.

Viņš raidījuma laikā atklāti paziņoja - līdz šim nebija redzējis leģendāro latviešu bērnu filmu.

«Emīla nedarbi» ir 1985. gadā Latvijas PSR uzņemta televīzijas mākslas filma un tās režisors ir talantīgais Varis Brasla. Filma uzņemta Rīgas Kinostudijā pēc Astrīdas Lindgrēnas stāsta «Lennebergas Emīls» motīviem. V. Braslas filma atzīta par labāko 1985.gada filmu un saņēmusi apbalvojumu «Lielais Kristaps».

Vēl trešajā raidījumā «Eksperti dīvānā» dalībnieki vērtēja LTV sporta žurnālista Armanda Tripāna video stāstu par ciemošanos pie latviešu hokejista Kristera Gudļevska ASV, apsprieda dokumentālo stāstu «Lones soms», komentēja 18.novembra svētku uguņošanas tapšanas aizkulises un vērtēja padomju laikos tik iemīļoto multiplikācijas filmu «Si-Si-Dra».

Atgādinām, ka jauno un izklaidējošo raidījumu «Eksperti dīvānā» var vērot katru trešdienu, plkst.19.15, LTV1. Raidījumā piedalās septiņas dažāda vecuma draugu kompānijas un ģimenes - ierindas skatītāji, lai katru nedēļu vērtētu Latvijā pieejamo televīziju populārākos raidījumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu