«Supernova 2015» – iesniegtas 98 dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Noslēgusies pieteikšanās LTV konkursam «Supernova 2015» – iesniegtas 98 dziesmas un pieteikušies 123 izpildītāji. 10. decembrī, plkst. 23:59 noslēdzās dziesmu iesniegšana un izpildītāju pietiekšanās Latvijas televīzijas (LTV1) izsludinātajam konkursam «Supernova 2015». Kopumā iesniegtas 98 dziesmas (55 demo versijas, 42 pilnībā pabeigtas) un pieteikušies 123 izpildītāji (91 solists, 12 dueti, četras vokālās grupas, 12 grupas, četri - atzīmējuši «cits»).

«Dziesmas iesnieguši gan jau tagad plašākai publikai zināmi skatuves mākslinieki, gan līdz šim nedzirdēti un mazāk pazīstami dziesmu autori un izpildītāji. Lai nodrošinātu godīgu un profesionālu vērtēšanas procesu, labākās dziesmas atlasīs ārvalstu eksperti, savukārt izpildītājus vērtēs vietējā žūrija tepat Latvijā. Jau janvārī notiks vairākas izpildītāju atlases, kurām līdzi varēs sekot arī LTV1 pārraidēs,» atklāja konkursa producente Ilze Jansone.

Jau šajā nedēļā darbu sāks konkursa «Supernova 2015» starptautiskā žūrija, kuras sastāvā ir plašu pieredzi guvuši ārvalstu pārstāvji - mūzikas producents un viens no ierakstu kompānijas «Scandinavian songs» vadītājiem Peo Nīlens (Peo Nylen), producents un dziesmu autors no Losandželosas Maikls Džejs (Michael Jay), kā arī ierakstu kompānijas «Universal Music Group» Somijas un Baltijas reģiona vadītājs Jarko Nordlunds (Jarkko Nordlund).

Līdz decembra beigām starptautiskā žūrija vērtēs konkursam «Supernova 2015» iesniegtās kompozīcijas, lai atrastu dziesmas ar potenciālu konkurēt pasaules mūzikas tirgos.

Ārvalstu pārstāvji no visām pieteiktajām dziesmām izvēlēsies desmit, kas varētu kļūt par potenciālajiem hītiem un papildus atlasīs vēl sešas rezerves dziesmas. Tāpat žūrijas komisijas locekļi komentēs gan dziesmu pabeigtās, gan demo versijas un sniegs savu redzējumu par to, kā varētu skanēt dziesmas aranžijas un kāds varētu būt piemērotākais dziesmas izpildītājs.

Jau ziņots, ka LTV vairs nerīkos Eirovīzijas nacionālās atlases, bet organizē jaunu izpildītāju un autoru konkursu «Supernova 2015».

Jaunajam konkursam varēja pieteikties ikviens pilngadību sasniedzis Latvijas pilsonis, solists vai grupa - ne vairāk kā sešu cilvēku sastāvā. Šogad pieteikšanās notika divās kategorijās - tika sniegta iespēja iesniegt dziesmu un pieteikties kā izpildītājam. Konkursa fināls norisināsies 2015. gada februārī.

Par konkursu «Supernova 2015»

Konkurss «Supernova 2015» veidots ar mērķi radīt jaunas zvaigznes un atrast dziesmas, kas spēs iekarot ne tikai vietējās, bet arī ārvalstu skatuves, radio stacijas un klausītāju sirdis. Jaunā konkursa misija ir atrast dziesmu, kas spēs aizraut, saviļņot, likt tai dziedāt līdzi miljoniem klausītāju visā pasaulē un atklāt vokāli spēcīgus, mērķtiecīgus, strādāt gribošus izpildītājus, kuri šo «hītu» iznesīs ne tikai vietējā, bet arī starptautiskajā mūzikas arēnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu