LU Radio NABA «Top 100» triumfē Chinawoman

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

30. decembrī izskanēja LU Radio NABA 2014. gada aktuālāko kompozīciju apkopojums «Top 100». Pirmajā vietā ar kompozīciju «Nothing to Talk About» ierindojās Chinawoman. Starp simts klausītāju izvēlētajām labākajām kompozīcijām līdzīgi kā pērn rekordliels skaits – 34 – ir Latvijas mūziķu radītas. Viss dziesmu saraksts pieejams radio lapā

LU Radio NABA klausītāji šogad visvairāk bija iemīļojuši krievu izcelsmes kanādiešu mākslinieces Chinawoman kompozīciju «Nothing to Talk About». Jāpiebilst, ka māksliniece aizvadītajā gadā uzstājās arī festivālā «Laba Daba» un ir viesojusies arī NABAKLAB. Topa otrajā vietā – japāņu instrumentālā roka apvienība MONO ar «Where We Begin», bet trešajā Latvijā iemīļotie ņujorkieši Interpol ar kompozīciju «My Desire».

«Top 100» 5. vietā ierindojās Rīgas/Ogres grupa «Martas asinis» ar kompozīciju «Labs sākums». Labāko dziesmu simtniekā pārstāvētas dažādas valstis, tajā skaitā Igaunija, Japāna, Francija, Kanāda, Slovēnija, Austrālija, Zviedrija, Dānija, Krievija, Islande, Itālija, Vācija, Lielbritānija u.c.

Ar LU Radio NABA klausītāju mīļākajām dziesmām astoņu stundu garumā iepazīstināja radio instruktori Eduards Ozoliņš (raidījums «Brīvsolis»), Alīna Apine un Ieva Vītola (raidījums «Plastilīns»), Atis Žagars (raidījums «Top25/10LV»). Jaunā gada sākumā turpat būs pieejams arī pilns «Top 100» audio ieraksts.

Radio 100 labāko dziesmu sarakstā iekļautas dziesmas, kas pabijušas radio NABA «Top 25» un «Top 10 LV» visa gada garumā. Abos radio NABA topos 2014. gada laikā kopā pabijušas 374 aktuālas kompozīcijas, no tām 35% ir Latvijas izpildītāju darbi. Kopā par kompozīcijām klausītāji atdevuši 38 943 balsis. Topā pārstāvētas dažādu stilu kompozīcijas, kā arī plašs valstu un valodu spektrs. Apkopojot rezultātus, tiek ņemts vērā balsu skaits, vieta un tas, cik nedēļas kompozīcija atradusies topa sarakstā.

No 5. janvāra radio NABA būs dzirdams Latvijas radio 5. programmā darbadienās pēc pusnakts un sestdienās, svētdienās no plkst. 15.00 līdz 17.00. Savukārt jau 2015. gada februārī NABA FM viļņos raidīs 24 stundas diennaktī – Rīgā FM 95.8 frekvencē kā Latvijas Radio 6. kanāls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu