Piedzīvojumu ekspedīcija uz vienu no «700 pasaules brīnumiem» - Azerbaidžānu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV1

No 8.janvāra ceturtdienu vakaros pulksten 20:00 LTV1 ēterā būs skatāms jauns pasaules apceļošanas un izzināšanas raidījums «700 pasaules brīnumi. Azerbaidžāna», kurš skatītājus aizvedīs ekspedīcijā uz kalnu un upju, mošeju un baznīcu, augļu dārzu un vīnogulāju, tējas un baklavas, paklāju un vitrāžu valsti Azerbaidžānu, ko dēvē arī par uguns zemi. Šajā aizraujošajā piedzīvojumā dosies dziedātāja Aija Andrejeva un grupas «PeR» bītbokseris Edmunds Rasmanis.

Pasaules brīnums nav tikai antīka celtne vai neparasta dabas ainava, brīnums var būt arī cilvēks. Viens no tādiem brīnumiem ir arī Azerbaidžāna, lielākā Aizkaukāza republika, valsts, kurā ir neaptverami dabas resursi, unikāla fauna un kultūra, kas veidojusies, mijiedarbojoties islāma un Eiropas kultūras tradīcijām. Taču diemžēl tā ir arī vieta, kas ekoloģiski ir viens no nelabvēlīgākajiem pasaules reģioniem, kurā piesārņojuma dēļ ir izjūtams dzeramā ūdens trūkums.

Ekspedīcijas dalībnieki Aija un Edmunds par šo valsti pirms ceļojuma nezināja gandrīz neko, tāpēc viņiem tā un tajā piedzīvotais ir īsts brīnums, tāpat kā Aija - Azerbaidžānas iedzīvotājiem. Šajā piedzīvojumā viņi uzzinās, kāpēc Azerbaidžānu sauc par uguns zemi, iepazīs Baku un tās iedzīvotājus, nodzīvos dažas dienas noslēpumainā kalnu ciematā Hinalig, uzrāpsies aktīvā vulkānā, nogaršos viseksotiskākos nacionālās virtuves ēdienus, iemācīsies dejot lezginku, izpeldēsies naftas vannā, iepazīsies ar slaveniem māksliniekiem un dziedātājiem, iemācīsies gleznot ar naftu, kā arī uzzinās vietējo iedzīvotāju ilgdzīvošanas noslēpumu.

Ekspedīcijā «700 pasaules brīnumi. Azerbaidžāna» piedzīvoto skatieties katru ceturtdienu pulksten 20:00, LTV1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu