Roga: Gribētu redzēt cilvēkus, kas nav orientēti tikai uz «Eirovīzijas» formātu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

13. janvārī norisinājās LTV dziesmu un jauno izpildītāju konkursa «Supernova 2015» mediju pasākums, kurā tika paziņoti konkursa dalībnieki. Tā laikā portālam «TVNET» par pašu konkursu un tā māksliniekiem izdevās aprunāties arī ar «Supernova» producentu un vienu no žūrijas locekļiem - grupas «Prāta vētra» dalībnieku Kasparu Rogu.

Kopumā konkursam «Supernova 2015» tika iesniegtas 98 dziesmas un pieteikušies 123 izpildītāji, konkursa žūrijas loceklis Kaspars Roga atklāja, ka būtu gribējis, lai piesakās vairāk dalībnieku, kuri ar savu mūziku atšķirtos no «Eirovīzijas» formāta.

«Ir daži izpildītāji, ar ko mēs cenšamies mainīt «Eirovīzijas» formātu, bet tāpat vairums arī pēc ārzemju žūrijas vērtējumiem saglabājas kā estrādisks deju žanrs. Es gribētu redzēt cilvēkus, māksliniekus, kas nav orientēti tikai uz «Eirovīzijas» formātu, kā, piemēram, «Prāta vētra»,» atklāja Kaspars.

«Atlases kārtība bija gana sarežģīta. Es pieļauju, ka kaut kādu papildu objektivitāti pie vērtējuma iegūst fakts, ka dziesmas izvēlējās tieši ārzemju eksperti, kuriem ar Latviju nav nekāda sakara. Viņi nezina mākslinieku vēsturi un viņus pašus, tāpēc arī izvēlējās tieši pēc patikšanas vai nepatikšanas principa. Tad jau redzēs, kas sanāks no kombinācijas, ka mākslinieks dzied cita autora dziesmu. Galarezultātā būs interesanti un labi.»

Jaunie latviešu mūziķi un kvalitāte

Roga atzīst, ka ir dažādas profesionālās varēšanas: «Atlasē redzēju gan profesionāļus, kuri man ir pazīstami, gan arī jaunos censoņus. Nebija daudz grupu, bet atsevišķi solisti būtu ļoti labi dziedātāji. Latvija iet lieliem soļiem uz priekšu, palielinās dažādība, kā arī profesionālais lauks un žanru dažādība.»

Kaspars uzskata, ka jaunajam mūziķim, lai spētu konkurēt ar pasaules dziedātājiem, ir jābūt enerģiskam un patiesam. Māksliniekam ir jābūt skaidrai vīzijai par to, ko viņš grib klausītājam vai skatītājam nodot, tad arī viss izdosies.

«Galvenais ir iet līdzi laikam, jo vārdi «šovbizness, poproks un pops» ietver populāru mūziku. Vārds «populārs» nozīmē to, kas tagad ir aktuāls, uz ko vajadzētu skatīties. Lielu unikalitāti nevajag - visam vajag būt balansā.»

Ja parādi sevi labi - ir iespējas

«Atlasē pieteicās tik mākslinieku, cik pieteicās. Mēs tikai varam novēlēt, lai viņi ir drosmīgāki nākamajās reizēs. Es būtu priecīgs redzēt tikai jaunos māksliniekus, taču būtu negodīgi, ja neļautu piedalīties arī profesionālās jomas māksliniekiem, kuri jau kādu laiku atrodas uz Latvijas skatuvēm, tikai tā iemesla dēļ. Mūsu kritērijs bija: ja nodziedi un prezentē sevi labi, tad ir iespēja tikt tālāk,» atklāja žūrijas loceklis.

Tika dota iespēja arī jaunajiem censoņiem. Tiem mūziķiem, kuri vēl ir jauni un nenobrieduši. «Dotajā brīdī tas varbūt nebija viņu labākais izpildījums un sniegums, bet ideja, ko jaunais mākslinieks mēģināja prezentēt, nākotnē var izrādīties dzīvotspējīga. Tāpēc dodam iespēju un tālāk jau viss ir paša mākslinieka rokās.»

Konkurss «Supernova 2015» veidots ar mērķi radīt jaunas zvaigznes un atrast dziesmas, kas spēs iekarot ne tikai vietējās, bet arī ārvalstu skatuves, radiostacijas un klausītāju sirdis. Jaunā konkursa misija ir atrast dziesmu, kas spēs aizraut, saviļņot, likt tai dziedāt līdzi miljoniem klausītāju visā pasaulē un atklāt vokāli spēcīgus, mērķtiecīgus, strādāt gribošus izpildītājus, kuri šo «hitu» iznesīs ne tikai vietējā, bet arī starptautiskajā mūzikas arēnā.

«Supernova 2015» uzvarētājs būs tiesīgs pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, jo LTV Eirovīzijas atlases vairāk nerīkos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu