Producente: «Supernova 2015» tomēr ir liels izaicinājums...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV1

Kad zvaigzne eksplodē, tā izstaro vairāk enerģijas nekā Saule visa sava mūža garumā, izgaismojot visu galaktiku. Vakar Latvijas Televīzijā (LTV1) redzējām pirmo «Supernova 2015» priekšatlases raidījumu - montēto materiālu, kas jau raisījis aktīvas diskusijas. Šķiet, vienaldzīgo nav, bet viedokļi diametrāli pretēji. Kas tad šis ir – jauns konkurss vai Eirovīzija?

«Supernova 2015» ir jauns Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkurss un gan televīzijai, gan žūrijai, gan radošajai komandai tas ir milzu izaicinājums, jo mēs veidojam jaunu formātu. Būtiskākā atšķirība no «Supernovas 2015» vecākā brāļa - mēs nemeklējam «Eirovīzijas dziesmu», lai arī kāda būtu tās precīza definīcija, domāju, ka mēs visi saprotam jēdzienu kā tādu. Mēs meklējam hitu un izpildītāju, kurš šo hitu var «iznest».

Mēs meklējam rezultātu, kas būtu dzīvotspējīgs arī ārpus šā šova,

rezultātu, kas būtu svaigs, pārliecinošs un oriģināls, tāpēc dalībnieku sastāvā ir daudz jaunu un nedzirdētu vārdu, jo kā gan mēs varētu panākt izmaiņas, ja turpinātu pārvietot tos pašus vecos vēžus pa jaunām kulītēm?

Kāds tam visam sakars ar «Eirovīziju»?

Vistiešākais, jo uzvarētājs brauks pārstāvēt Latviju lielajā konkursā Vīnē, bet mēs ceram, ka tas nav mūsu dalībnieku pašmērķis, bet gan pakāpiens tālākai izaugsmei.

Autorus interesē ārzemju žūrijas dziesmu vērtējums un komentāri -

šo informāciju radošā grupa nepublicēs, lai neietekmētu balsošanas rezultātus un skatītāju lēmumu.

Ārzemju žūrijas vērtējums kalpoja kā konsultatīvs materiāls šova repertuāra un dalībnieku izvēlē, bet tas nebija noteicošais. Mūsu vietējās žūrijas – Kaspara Rogas, Guntara Rača, Ievas Kerēvicas un Dona uzdevums – salāgot ārzemju žūrijas rezultātus un izpildītāju varēšanu – bija ļoti izaicinošs, viņi ar lielu atbildību ķērās pie uzdevuma veikšanas, nerimstoši apspriežot, pārspriežot, konsultējoties un analizējot versijas un iespējas, lai kopīgi nonāktu pie iespējami labākā rezultāta - lai labākās dziesmas izskanētu labākajā izpildījumā, lai dotu iespēju sapņotājiem, kuri dara un tic, būt uz skatuves un atsperties lieliem darbiem nākotnē.

Reizēm dziesma bija tā, kas ieveda izpildītāju labāko divdesmitniekā, reizēm noteicošās bija izpildītāja oriģinalitāte un harisma.

Kopumā konkursam saņēmām 123 izpildītāju un 98 autoru pieteikumus, starp tiem ir gan tradicionāli Eirovīzijas gabali, gan interesanta un svaiga mūzika. Izpildītāji – visdažādākie, gan tādi, kuriem jau ir skatuves pieredze, gan pilnīgi jauni vārdi. Kopumā ārzemju žūrijas redzeslokā bija 33 dziesmas, ko žūrijas pārstāvji bija izcēluši, pirmajā priekšatlasē vietējā žūrija noklausījās 51 izpildītāju.

Kā žūrijai veicās priekšatlasēs, kādi ir viņu atlases kritēriji? Kāda būs žūrijas loma lielajās šova tiešraidēs un kā noritēs balsošana, par to nākamajā sagatavošanās raidījumā 25.janvārī.

«Supernova 2015» producente Ilze Jansone

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu