«Supernova 2015» žūrija atklās dalībnieku vērtēšanas «slepenos ieročus»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šo svētdien, 25.janvārī, Latvijas Televīzijā (LTV1) plkst. 21:20 tiks demonstrēts otrais raidījums par autoru un izpildītāju konkursa «Supernova 2015» priekšatlasi un tās aizkulisēm.

«Ceļš līdz zvaigznēm ne vienmēr ir rozēm kaisīts - dažreiz ir jāapēd puds sāls, lai varētu piepildīt savu sapni. Publiski rādot «Supernova 2015» priekšatlases kārtas, vēlamies sniegt pilnīgāku priekšstatu par konkursa gatavošanās procesu un parādīt skatītājiem, kā žūrija analizēja izpildītājus un viņu iespējas uz lielās skatuves, kādi bija viņu kritēriji, pārdomas un kādi argumenti izvēloties,» pastāstīja «Supernova 2015» producente Ilze Jansone.

Šīs nedēļas raidījumā būs iespēja uzzināt, kādas mūzikas grupas bija pieteikušās konkursam, un iepazīties gan ar jauniem, gan jau pieredzi guvušiem dziedātājiem. Solistu uzdevums ir diezgan sarežģīts - dziesma žūrijas priekšā jādzied bez muzikālā pavadījuma.

«Dalībniekam dziedāt žūrijas priekšā a cappella, protams, ir grūtāk, bet žūrijai tā vieglāk dzirdēt nepilnības, pavadījums tās notušē,» saka dziedātājs Dons.

Dalībnieku pirmajos emocionālajos iespaidos tieši pirms stāšanās žūrijas priekšā vai uzreiz pēc pirmās noklausīšanās ieklausīsies radio dīdžejs un «Supernova 2015» tiešraižu vadītājs Toms Grēviņš.

Raidījuma laikā vokālā konsultante un arī «Supernova 2015» žūrijas locekle Ieva Kerēvica atklās savus «slepenos ieročus», kā viņa pārbauda dziedātāja patiesās vokālās spējas.

Žūrija jau ir izvēlējusies 20 labākās dziesmas un spožākos izpildītājus - šiem dalībniekiem par savu dziedātprasmi būs jāpārliecina klausītāji LTV tiešraidēs 1., 8., 15. un 22. februārī plkst. 21:20, kad arī notiks īstā sacensība par uzvaru.

Dalībniekus pusfinālā un finālā vērtēs žūrijas komisija - vokālā konsultante Ieva Kerēvica, grupas «Prāta Vētra» dalībnieks Kaspars Roga, dziedātājs Dons un Guntars Račs. TV tiešraižu vadītāji būs TV raidījumu vadītāja Ketija Šēnberga un radio dīdžejs Toms Grēviņš.

20 labākos izpildītājus un autorus vērtēs gan vietējā žūrija, gan skatītāji, bet uzvarētāju finālā noteiks tikai skatītāju balsojums.

Ar «Supernova 2015» palīdzību tiek meklēts «hits» un harismātisks izpildītājs, kuram šī ir atspēriena platforma tālākam darbam. «Supernova 2015» uzvarētājs arī dosies pārstāvēt Latviju «Eirovīzijas» starptautiskajā konkursā Austrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu