Iepazīstieties! Mācītājs - staigājošs mironis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pagājušā gada izskaņā Portugālē notika aizraujošs komiksu, zinātniskās fantastikas, fantāzijas literatūras, datorspēļu entuziastu salidojums «Comic-Con», pārdesmit kilometrus no Portu, «Exponor» konferenču centrā, trīs dienu laikā pulcējot gandrīz divdesmit tūkstošus interesentu. Viens no seriāliem, kuram šajā pasākumā tika pievērsta īpaša uzmanība, bija šobrīd ļoti populārā apokaliptiskā zombiju komiksa ekranizācija «The Walking Dead» («Staigājošie miroņi»). Pēc kanāla «FOX» uzaicinājuma devos uz saulaino Portugāli, lai uzzinātu ko vairāk par jauno sezonu un seriāla jauno tēlu - Seta Giljama (Seth Gilliam) atveidoto afroamerikāņu mācītāju Gabrielu (Father Gabriel).

Ja neesat skatījies šo baiso, bet vienlaikus ļoti aizraujošo seriālu (pirmo sezonu kāri «apriju» teju vienā vakarā), atgādināšu tā sižeta līniju. «Staigājošie miroņi» ir apokaliptiska drāma, kuras pamatā ir tāda paša nosaukuma komiksa motīvs. Pēc briesmīgas slimības, kas pārvērta Zemes iedzīvotājus par zombijiem, neliela cilvēku grupiņa ik dienas cīnās par izdzīvošanu šajā naidīgajā vidē. Bijušā policista Rika (Andrew Lincoln) vadībā viņi meklē dzīvošanai drošu vietu, tomēr zombiji nav pats briesmīgākais, kas viņus sagaida, drīzāk sīvā iekšējā sāncensība.

5. sezonas II daļas atgriešanās «Fox» kanālā ar devīto sēriju gaidāma jau šonedēļ, 9. februārī plkst. 22.

«Comic-Con» rīkotāji bija īpaši padomājuši par seriāla faniem. Plašajā konferenču centrā vairākās hallēs tika izvietoti krāšņi plakāti ar seriāla aktieriem un baisajiem zombijiem, plašā klāstā pieejami «The Walking Dead» komiksu žurnāli, figūriņas, kā arī, pats interesantākais, - bija iespēja uz 30 minūtēm noīrēt staigājošo mironi jeb «volkeru» («walker»). Proti,

pa halli klīda vairāki par zombijiem sagrimērti ļautiņi, kurus aiz aukliņas varēja izvest nelielā pastaigā

pa «Exponor» centra telpām.

Protams, nozīmīgākais «Comic-Con» notikums saistībā ar šo seriālu bija iespēja tikties ar vienu no tā jaunajiem varoņiem, savulaik seriāla «The Wire» aktieri Setu Giljamu, kurš jaunajā zombijdrāmas sezonā atveido afroamerikāņu mācītāju Gabrielu. Viņš, būdams Tā Kunga pārstāvis uz šīs grēcīgās zemes, aiz neziņas un bailēm no zombijiem ieslēdzies savā dievnamā, un rīkojas šķietami gļēvi. Pirmo reizi viņš seriālā parādās sezonas 2. sērijā «Strangers». Lūk, kādas interesantas lietas viņš pastāstīja īsā sarunā.

Kad skatītāji pirmo reizi iepazina mācītāju Gabrielu, bija skaidrs, ka viņš nav nekāds cīnītājs un saskarsmē ar staigājušajiem miroņiem ir diezgan nevarīgs. Kā jums šķiet - jums labāk izdotos tikt ar tiem galā?

- Domāju, ka man būtu līdzīga reakcija, ja nu vien tiešām es nebūtu iedzīts stūrī. Nedomāju, ka varētu paķert skrūvgriezi un šķaidīt zombijus pa labi, pa kreisi, taču ja situācija būtu absolūti kritiska, tad... esmu redzējis daudzas Brūsa Lī filmas (smejas). Bet domāju, ja šāda zombiju apokalipse tiešām notiktu, tad es rīkotos līdzīgi kā Gabriels - paslēptos.

Vai dzīvajiem miroņiem ir dvēsele?

- Esmu pārliecināts, ka mācītājs Gabriels par šo jautājumu ir daudz domājis. Manuprāt, «volkeriem» nav dvēseles. Brīdī, kad cilvēks ir miris, dvēsele viņu ir pametusi un palicis tikai fiziskais ķermenis.

Sezonas laikā Gabriels nogalina tikai vienu zombiju, tas notika 8. epizodē, turklāt nejauši... Kādu iespaidu tas atstāja uz svēto tēvu?

- Nezinu, vai varēšu uz šo jautājumu atbildēt, sezona jau vēl turpinās un Gabriels varbūt pamanās nogalināt vēl kādu... Nesaku, ka viņš ieskries miroņu barā ar āmuru un visus iznīcinās, tas nenotiks. Domāju, ka viņam nogalināšanas akts - dzīva vai staigājoša miroņa - ir ļoti jūtīgs jautājums. Nogalināšana ir un paliek nogalināšana - tas ir grēks. Viņā plosās liels iekšējs konflikts.

Ja jūs satiktu Gabrielu līdzīgos apstākļos kā seriāla varoņi, vai uzticētos viņam?

Es noteikti viņu neuztvertu kā draudu. Es uzticētos, taču ar vienu aci tomēr viņu vērotu. Viņš ilgu laiku bija pilnīgi viens, un nav tomēr līdz galam skaidrs, kas darās viņam galvā.

Preses konference ar Setu Giljamu
Preses konference ar Setu Giljamu Foto: TVNET

Cik viegli vai sarežģīti bija iekļauties aktieru komandā, kura darbojas kopā jau vairākus gadus?

- Visi aktieri bija ļoti pretimnākoši un atbalstoši. Viņi ir kā viena liela ģimene. Vienīgais, jāpiebilst, ka tēvs Gabriels tomēr ir autsaiders, svešinieks, un man kā aktierim nebija iespējas uzreiz veidot tuvas attiecības ar pārējiem. Būtībā es pats mazliet atdalījos no grupas, lai saglabātu šo atsvešinātā tēla sajūtu. Tā arī domāju turpināt, līdz mainīsies scenārijs.

Vai, saņemot jaunu scenāriju, nav bail no tā, ka jūsu atveidotais varonis nākamajā sērijā ies bojā vai pārvērtīsies par zombiju?

- Nav bail. Jebkurā gadījumā šā seriāla varoņu dzīves ilgums nav garš, galu galā ir taču zombiju apokalipse un mēs visi mirsim.

Vai esat lasījis «The Walking Dead» komiksu?

- Esmu lasījis tikai tos komiksus, kur pieminēts tēvs Gabriels. Domāju vēlāk izlasīt arī citus komiksus, taču gribu pagaidīt līdz beidzas seriāls, jo varu nejauši uzdurties informācijai, kas man varētu traucēt un mani samulsināt. Zinot, ka scenārija autori daudz ko aizgūst no oriģinālā komiksa un ne vienmēr ievēro visu tieši tā, kā tur rakstīts un uzzīmēts, labāk pagaidām pieturos pie viņu rakstītā.

Komiksa autors Roberts Kirkmaks (Robert Kirkman) aktīvi iesaistās seriāla tapšanā?

- Jā, viņš piedalās. Viņa spalvai pieder vairākas sērijas. Ja man ir kādas neskaidrības, dodos pie viņa. Tiesa, nevaru viņam neko jautāt par pašu komiksu, jo neesmu to visu lasījis. Savukārt, kad seriāls beigsies un to sākšu lasīt, tad būs jau par vēlu.

Sets Giljams atbild uz fanu jautājumiem
Sets Giljams atbild uz fanu jautājumiem Foto: TVNET

Kā mācītājs Gabriels lūkojas uz šo zombiju apokalipsi, tīri no bibliskā viedokļa? Kā viņš skatās uz šo «sērgu» - kādēļ tā ir piemeklējusi cilvēci? Vai tas ir sods?

- Neesmu pārliecināts par to, ko viņš domā šajā jautājumā. Viņš nesaprot, kāpēc Dievs ļauj kam tādam notikt. Neziņa tikai vairo viņa šaubas. Arī Bībelē viņš nerod atbildes, un tas viņu nomoka.

Ja jūs pats nebūtu aktieris, ar ko citu nodarbotos?

- Es kādreiz jaunībā vēlējos kļūt par arhitektu. Mani uzrunā dažādas celtnes, būvēšanas ideja. Vai fotogrāfu.

Jūs spēlējāt policistu seriālā «The Wire». Kā vērtējat Riku Graimsu kā policistu?

- Neesmu pārliecināts, ka gribētu tādu pārinieku (smejas). Sākumā viņš bija ļoti apzinīgs un ar zināmu pietāti vēl pildīja savus policista pienākumus, taču viss šobrīd ir radikāli mainījies.

Populārajā reklāmistu seriālā «Mad Men» vīrieši staigā smalkos uzvalkos, dzer dārgu konjaku, mīl skaistas sievietes, bet «Miroņos» aktieri spiesti nēsāt netīras drēbes, rakņāties pa «volkeru» iekšām u.tml. Vai mazliet neskauž?

- Ja par «Mad Men», tad vēlos jautāt - kur ir visi melnādainie? Tā taču ir Ņujorka, sešdesmitie gadi... labi, pie galda varbūt sēž kāda melnādaina sekretāre, bet tas arī viss. Tādas lietas es pamanu pirmām kārtām, ja skatos citus seriālus. Tādiem modīgiem seriāliem kā «Mad Men» ir cits uzstādījums, taču, ja salīdzinām abu seriālu aktieru komandu, tad «Miroņu» komanda pamatīgi iekabina. Mēs strādājam pa dubļiem, lietu, uzturamies kaut kur Džordžijas mežos, karstumā... «Mad Men» aktieru komandai nebūtu nekādu izredžu pret mums.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu