Foto: LTV sāk uzņemt seriālu «Saplēstā krūze»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lauku modernizācija un mīlestība, kuras attīstībā liela nozīme kādai ūtrupē nopirktai māla krūzei. Latvijas Televīzija sākusi uzņemt jaunu seriālu. Tā nosaukums - «Saplēstā krūze». Darbs top pēc Alfrēda Dziļuma tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Ar seriāla uzņemšanas grupu šodien Tērvetē tikās Andrejs Volmārs.

Latvijas Televīzija ir atsākusi darbu pie kvalitatīvu iknedēļas videofilmu uzņemšanas, izvirzot to kā vienu no 2015./2016. gada sezonas satura stratēģiskās attīstības prioritātēm. Latvijas Televīzija vairāk kā gadu veikusi sagatavošanās un plānošanas darbus, piesaistot spožākos savas jomas profesionāļus.

«LTV kā sabiedriskais medijs vēlas attīstīt un saglabāt videofilmu ražošanas tradīcijas Latvijā un kļūt par tirgus līderiem kvalitatīvu nedēļas seriālu uzņemšanā,» informēja VSIA «Latvijas Televīzija» valdes loceklis Sergejs Ņesterovs. Pievēršoties Latvijas vēsturisko un mūsdienu notikumu atspoguļošanai, LTV arī stiprinās sabiedrības izpratni par latviešu tradicionālo dzīves veidu, kultūru un vēsturi.

«Mūsu pienākums ir arī caur izklaides formātu stāstīt skatītājam par Latvijas kultūru, vēsturi un vērtībām, kuras mūsu valstij un tautai ir vijušās cauri gadu simtiem,» uzsver S.Ņesterovs, papildinot, ka videofilmu veidošanai ir piesaistīti

labākie šīs jomas profesionāļi, par kuru lielisko sniegumu Latvijas skatītājs jau ir spējis pārliecināties ilgākā laika periodā.

2015./2016.gada sezonā Latvijas Televīzija ir paredzējusi demonstrēt divas videofilmas

Šobrīd radošā komanda režisores Intas Gorodeckas un producentes Baibas Salenieces vadībā ir uzsākusi darbu pie videofilmas «Saplēstā krūze» filmēšanas. Darbs top pēc 1942.gadā sarakstītā Alfrēda Dziļuma tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Videofilmā iezīmētas pārmaiņas Latvijas laukos agrārreformas gados, uz kuru fona tiks atspoguļoti indivīdu likteņi, mīlestības un personīgo attiecību drāmas.

Režisore Inta Gorodecka atzīst: «Esmu ļoti lepna par to, ka Latvijas Televīzija ir atgriezusies savā pamatīgumā. To es varu spriest pēc tā, ja LTV vadība var pasūtīt videofilmu, tad tas vien jau ir brīnumaini, jo tas kādu laiku skatītājiem bija atņemts.

Tas bija atņemts arī mums kā profesionāļiem. Es ļoti priecājos, ka šādas vērtības turpinās dzīvot

LTV ēterā.»

Paralēli LTV strādā pie otras videofilmas «Māja pie ezera», kuras filmēšanas darbi sāksies aprīlī. Filmas darbība norisināsies mūsdienu Latvijā, uz krāšņās Alsungas dabas un vēstures fona tiks atainoti vairāku paaudžu Latvijas sieviešu likteņi. «Māja pie ezera» režisors ir Armands Zvirbulis, kurš jau iemantojis skatītāju atzinību ar virkni seriālu un spēlfilmu («Rīgas gambīts», «Mazie laupītāji» u.c.). Filmas producente ir Arta Ģiga, kuras vadītā producentu apvienība «Red dot media» producējusi spēlfilmu «Modris» un virkni augsti novērtētu televīzijas raidījumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu