«Pussy Riot» spēlē amerikāņu seriāla «House of Cards» sērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divas pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieces filmējušās augstu novērtētā amerikāņu seriāla «House of Cards» («Kāršu nams») trešās sezonas sērijā, trešdien intervijā paziņoja Marija Aļohina un Nadežda Tolokoņņikova.

Seriāla trešās sezonas trešajā sērijā «Pussy Riot» dalībnieces galvenā varoņa Frenka Andervuda rīkotā pieņemšanā nonāk aci pret aci ar izdomātu Krievijas līderi Viktoru Petrovu. Aļohina un Tolokoņņikova, kā arī krievu aktīvists Pjotrs Verzilovs sāk konfliktu ar Petrovu.

«Kad mēs pieceļamies kājās, Petja triec dūri galdā un saka, ka mēs gribam uzsaukt tostu,» Krievijas opozīcijas žurnālam «The New Times» stāsta Tolokoņņikova. «Un tā nu mēs iedzeram par Krievijas prezidentu, kurš mīl savus draugus tik ļoti, ka pārdevis tiem pusi no valsts, par virspavēlnieku, kurš ne no viena nebaidās, ja neskaita gejus.»

Pēc tam aktīvistes izpilda dziesmu, ko speciāli seriālam sacerēja ar amerikāņu feministu grupu «Le Tigre».

Tolokoņņikova sacīja, ka seriāla autors Bo Vilimons lūdzis radīt dziesmu «pret fiktīvo Putinu». «Mēs domājām, ka tas būtu pārāk truli, tāpēc sacerējām dziesmu angļu valodā «Don't Cry Genocide», kas veltīta sabiedrības militarizācijai, jo īpaši ASV bezpilota lidmašīnām,» viņa norādīja.

«Pussy Riot» dalībnieces sacīja, ka Petrova tēls balstīts uz Putinu.

Krievijas prezidentu seriālā tēlos dāņu aktieris Larss Mikelsens, kura ārienē daudzi saskata līdzību ar Putinu.

Taču Tolokoņņikova norāda, ka Mikelsens esot pārāk garš. «Un viņa seja ir pārāk iekritusi,» teica 25 gadus vecā aktīviste. «Tas ir agrīnais Putins pirms botoksa.»

Viņa arī uzskata, ka seriāla veidotāji neesot attēlojuši bijušā Valsts drošības komitejas (VDK) aģenta patieso dabu. «Nedomāju, ka viņi patiešām saprot, kas ir VDK aģents. Filmā Petrovs drīzāk ir kā mazs cars,» uzsver Aļohina. «Viņš ir pārāk jautrs. Tas ir kā hibrīds starp Jeļcinu un Putinu.»

2012.gada 21.februārī piecas «Pussy Riot» dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!». Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

2012.gada augustā Maskavas tiesa par huligānismu piesprieda Marijai Aļohinai, Tolokoņņikovai un Jekaterinai Samucevičai divu gadu cietumsodu.

Izskatot apelācijas prasību 2012.gada 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Tomēr, pamatojoties uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina izsludināto amnestiju, kas attiecās uz aptuveni 20 000 notiesāto, dažus mēnešus pirms termiņa tika atbrīvotas arī Tolokoņņikova un Aļohina.

Iznākot no cietuma, Tolokoņņikova un Aļohina sacīja, ka pievērsušās cilvēktiesību aizstāvībai, un paziņoja par tiesību aizstāvības organizācijas «Tiesību zona» izveidošanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu