LTV atsākas klasiskās mūzikas «Radīti mūzikai»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sešu nedēļu koncertu un pārsteigumu ciklu iesāk šovs «Radīti mūzikai», tā pirmā tiešraide no Zaķusalas koncertstudijas būs redzama jau 1. martā. Šī būs akadēmiskās mūzikas konkursa otrā sezona, kad iepazīsiet astoņus klasiskās mūzikas jaunos virtuozus, kuri savu talantu pauž dziedot, spēlējot klavieres, klasisko ģitāru, saksofonu, flautu un akordeonu.

Pirmās koncerta tiešraides uzdevums – trīs atvēlētajās priekšnesuma minūtēs konkursantiem jāspēlē brīvas izvēles skaņdarbs. Katra mūziķa ziņā ir izvēlēties skaņdarbu, kas uzreiz ļauj demonstrēt spožu virtuozitāti, varbūt parāda mūzikas instrumenta skanējuma iespējas vai mudina ļauties skaistai melodijai un liek iedziļināties kādā ar pašu izpildītāju saistītā muzikālā ceļojumā. Kopā ar šīs sezonas konkursa muzikālo konsultantu, ģitāristu Kasparu Zemīti dalībnieki būs parūpējušies, lai tas būtu neaizmirstams muzikāls baudījums gan klasiskās mūzikas gardēžiem, gan arī tiem skatītājiem, kuri, iespējams, klasisko mūziku pirms šova «Radīti mūzikai» nav klausījušies.

ltv.lsm.lv

Ja konkurss, tad, protams, ir arī žūrija, kas vērtē un analizē: muzikoloģe, LR3 Klasika direktore Gunda Vaivode (pastāvīgā žūrijas locekle), Novosibirskas Operas diriģents Ainārs Rubiķis un komponists Arturs Maskats.

Katrā konkursa «Radīti mūzikai» tiešraidē skatītāji redzēs kādu eksperimentu, kurā piedalīsies šova dalībnieki, tas būs atraktīvs uzdevums, kas jaunos talantus tuvinās realitātei, ļaujot neaizmirst, ka akadēmiskās mūzikas solista prasmes nav iegūstamas tikai uz spožām skatuvēm – tās jāveido realitātē. Šoreiz mūziķiem būs jāmuzicē kādā neparastā vidē – turp viņi dosies, nezinot brauciena mērķi…Otrās kārtas atskaites punkts būs skatītāju un žūrijas vērtējums, ko dalībnieki saņems pirmajā konkursa kārtā!

Šovu «Radīti mūzikai» vadīs Valters Frīdenbergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu