«Radīti mūzikai» pamet akordeoniste Anna Marija Ivana

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Svētdienas vakarā LTV1 izskanēja otrais akadēmiskās mūzikas konkursa «Radīti mūzikai» koncerts, kurā astoņi dalībnieki izpildīja «Zelta klasikas» skaņdarbus. Pēc koncerta apkopojot žūrijas vērtējumu, skatītāju balsojuma rezultātus un pirmā koncerta rezultātus, konkursu pameta akordeoniste Anna Marija Ivana.

Otrajam koncertam dalībnieki paši izvēlējās skaņdarbus, kas viņu izpratnē ir zelta klasika. Tika izpildīti gan latviešu, gan ārvalstu komponistu labi pazīstami un publikas iemīļoti skaņdarbi, kas viennozīmīgi iekaroja skatītāju un klausītāju sirdis. Koncerta izskaņā pirmajai konkurss bija jāpamet deviņpadsmitgadīgajai akordeonistei Annai Marijai Ivanai.

Dalībnieku uzstāšanos un meistarību vērtēja ne tikai skatītāji, bet arī profesionāla žūrija: muzikoloģe un LR3 Klasika direktore Gunda Vaivode, diriģents, Vidzemes kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs Andris Veismanis un komponists Jānis Lūsēns.

Raidījuma ietvaros skatītājiem tika dota iespēja ielūkoties arī muzikālajā eksperimentā. Dalībniekiem bija jāiejūtas ielu muzikantu lomā un jāmuzicē lielveikalā, ar savu izpildījumu un personisko šarmu piesaistot garāmgājēju uzmanību. Kā jaunajiem virtuoziem gāja, vērtēja Latvijas rokenrola speciālists Ivars Pētersons, kurš pats ir iepazinis Vācijas ielu mūzikas kultūru.

Koncerta izskaņā, pirms rezultātu paziņošanas, ar savu priekšnesumu gan dalībniekus, gan skatītājus priecēja latviešu grupa «DaGamba», kuras sastāvā spēlē arī «Radīti mūzikai» 1. sezonas dalībnieks, pianists Dainis Tenis. Tieši pagājušā gada akadēmiskās mūzikas konkursā Dainis, veidojot savu priekšnesumu, pieaicināja grupu «DaGamba». Kopš tā laika mūziķi uzstājas kopā.

Bez dalībnieku ģimenēm, draugiem un skolasbiedriem jaunos mūziķus bija ieradies atbalstīt arī «Radīti mūzikai» 1. sezonas laureāts tubists Kaspars Šmits. Viņš kopā ar konkursantiem koncertu vēroja aizkulisēs, ar saviem jokiem iedrošinot satrauktos jauniešus. Kaspars koncerta laikā arī aktīvi balsoja un neslēpa savu sajūsmu, kad žūrijas un skatītāju vērtējumā vadībā izvirzījās mecosoprāns Sabīne Krilova. Viņš arī bija pirmais no līdzjutējiem, kurš pēc tiešraides beigām kāpa uz skatuves, lai sveiktu Sabīni ar panākumu.

Trešā konkursa kārta, kas LTV1 būs skatāma svētdien, 15.martā pulksten 18:50, būs īpaša – septiņi dalībnieki tiešraides laikā pirmo reizi satiksies ar kādu zināmu klasiskās mūzikas zvaigzni, solistu vai izpildītāju un apvienosies unikālā, pāris minūšu laikā tapušā priekšnesumā žūrijas, publikas un skatītāju acu priekšā. Pirms uzstāšanās dalībniekiem nebūs zināmi viņu skatuves partneri un iespēja izmēģināt priekšnesumu. Dalībnieki zinās tikai savu, iepriekš sagatavoto priekšnesuma daļu. Vai dalībnieki nesamulsīs populāra profesionāļa klātbūtnē, kā sadarboties ar partneri un kā demonstrēs sevi, nenomācot kolēģi, - to visu mēs redzēsim konkursa «Radīti mūzikai» trešajā kārtā!

Trešā raidījuma eksperiments būs fotosesija, kas atklās, cik atraktīvi spēj sevi pasniegt jaunie virtuozi, atrodoties kameras priekšā.

Raidījuma beigās vēl vienam dalībniekam būs jāpamet konkurss un cīņa par galveno balvu – stipendiju 1000 EUR vērtībā sava izvēlētā muzikālā mērķa sasniegšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu