Iestudējuma «Idiots» pirmizrāde. Ieskaties foto!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Fjodora Dostojevska «Idiota» iestudējums Vladislava Nastavševa režijā pirmizrādi Latvijas Nacionālajā teātrī piedzīvos 7.aprīlī, liecina informācija teātra mājaslapā.

Jau ziņots, ka Nacionālā teātra «LMT Jaunajā zālē» ir tapis Dostojevska «Idiota» iestudējums Nastavševa režijā. Iestudējuma svinīgā pirmizrāde bija paredzēta 25.martā, bet aktiera Artura Krūzkopa traumas dēļ pirmizrāde tika atcelta.

Kā pastāstīja režisors Nastavševs, izrāde «Idiots» ir stāsts par cilvēka attiecībām ar Dievu, un vienlaikus tas ir arī stāsts par Krieviju.

«Katrs no mums gribētu sazvanīt Dievu un aprunāties, un visa mūsu dzīve - noliedzam to vai ne - ir saruna ar Dievu. Protams, ja gribam, mēs to varam saukt arī par sarunu ar savu «alter ego» vai sirdsapziņu, bet Dostojevska kontekstā tas tomēr ir Dievs, ar ko cilvēks runā. Krievija mūsu izrādē ienāk ar šodienas apokaliptisko noskaņu un tieši tādu pašu gaisotni pavisam nesenā pagātnē - 1989.gadā, kad sabruka Padomju Savienība. Mainās laiks, bet Krievija mainīties nespēj. Mainās gadskaitļi kalendārā, bet Krievija mainīties nespēj. Arī par to rakstīja Dostojevskis, kuram rūpēja valsts liktenis,» stāstīja režisors.

Izrādē bez Krūzkopa tēlos arī Dita Lūriņa, Ģirts Liuziniks, Kaspars Dumburs, Līga Zeļģe, Anta Aizupe, Jānis Vimba un Imants Strads.

Režiju, scenogrāfiju, kostīmus un mūziku veidojis Nastavševs. Gaismu māksliniece ir Lienīte Slišāne.

Izrāde no 14.marta ir pārcelta uz 2.maiju, bet no 21.marta - uz 8.maiju. Iegādātās biļetes ir derīgas vai arī līdz 31.martam nododamas teātra kasē. Pārējās izrādes notiks saskaņā ar repertuāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu