Latvieši Eiropas lielākajā improvizācijas festivālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šogad no 13. līdz 22. martam Berlīnē pulcējās vairāki simti improvizatoru, lai piedalītos Eiropas lielākajā improvizācijas festivālā «IMPRO 2015». 50 pasaulslaveni improvizatori no 14 valstīm (Vācija, Spānija, Itālija, Austrālija, ASV, Kanāda, Argentīna, Kolumbija, Izraēla, Lielbritānija, Austrija, Francija, Šveice, Zviedrija), vairāk nekā 250 dalībnieku un aptuveni 5000 skatītāju no visas pasaules. Kopā festivāla ietvaros notika 10 meistarklases un tika uzvestas 26 izrādes.

Festivālā savas improvizatora dotības devās spodrināt arī radošās apvienības SPIEDIENS aktieris Kaspars Breidaks. «Kopējā festivāla atmosfēra absolūti fantastiska. Kad vienā pilsētā tiekas pasaules spilgtākie improvizatori un tie, kuriem improvizācija ir dzīvesveids, visapkārt valda smiekli un neaprakstāms prieks.

Prieks par satikšanos, jauniem draugiem, jaunām zināšanām un pieredzi.

Neviens nav neaizsniedzams, pat vienkāršs izrādes apmeklētājs pēkšņi var kļūt par vakara galveno varoni, jo improvizators no skatuves sāk nelielu etīdi tieši ar viņu, pārvēršot to galvu reibinošā piedzīvojumā un pasaules līmeņa izrādē vēlreiz apliecinot, ka improvizēt var ikviens no mums.»

Liela nozīme šādos festivālos ir brīvā laika pavadīšanai sarunās ar lielmeistariem no visas pasaules. Ļoti iespējams, ka jau oktobrī, mūsu pašu festivālā Rīgā, redzēsim šos māksliniekus priecējot arī Latvijas improvizācijas teātru cienītājus. Bet šobrīd savā iegūtajā pieredzē Kaspars Breidaks ir gatavs dalīties ar pašmāju improvizatoriem un skatītājiem improvizācijas šova SPIEDIENS izrādēs, kas notiks jau 9. un 10. aprīlī. Lai viegli smiekli!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu