LTV raidījums «Satiktie» par laikmetu un cilvēkiem - krustmāte Lienīte

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šovakar, 26.martā pulksten 20:00, Latvijas Televīzijas dokumentāli izklaidējošajā raidījumu ciklā «Savējie» tiksimies ar iemīļoto Latvijas Televīzijas bērnu raidījuma vadītāju Lieni Lūsi. Vairāku paaudžu bērniem viņa bija krustmāte Lienīte, kura reizi mēnesī pulcēja pie televizoru ekrāniem mazos skatītājus. Pavisam droši var apgalvot, ka Liene Lūse ir ar krustbērniem visbagātākā krustmāte visā Latvijā.

Latvijas Televīzijā Liene Lūse nokļuva nejauši. 1970. gadā Bērnu raidījumu redakcija bija iecerējusi veidot jaunu raidījumu ciklu, lai mācītu bērniem dziedāšanu, un meklēja tam vadītāju. Iecere bija izraudzīties aktrisi, taču izvēle krita uz bērnudārza muzikālo audzinātāju. Pirmajā raidījumā, kas notika tiešraidē, Lienītei uzticēja pateikt vienu vienīgu teikumu. Viņa pati auga kopā ar saviem mazajiem audzēkņiem Mārupes bērnudārzā un LTV ekrānā. «Nav tāda bērna, kuram nevarētu iemācīt dziedāt, vajag tikai ar viņu strādāt» - tāda ir viņas pārliecība toreiz un tagad.

Liene Lūse vēl aizvien dzīvo Mārupē, un tur mēs viņu satiksim. Krustmāte Lienīte atcerēsies pagājušo laiku spilgtākās epizodes un padalīsies televīzijas aizkulišu noslēpumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu