Seriāls «Dauntonas abatija» noslēgsies pēc sestās sezonas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Televīzijas kanāla ITV vēsturiskā drāma «Downton Abbey» («Dauntonas abatija») noslēgsies pēc sestās sezonas, paziņojuši seriāla veidotāji.

«Neizbēgami pienāk brīdis, kad ikviens seriāls beidzas. «Dauntonas abatija» nav nekāds izņēmums,» sacīja galvenais producents Garets Nīms.

Seriālā attēlota britu aristokrātu dzīve no 1912.gada līdz 20.gadu vidum. Grantemas grāfa un grāfienes lomas spēlē aktieri Hjū Bonevils un Elizabete Makgoverna.

Seriāls saņēmis daudz apbalvojumu, tai skaitā divas Britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvas, trīs «Zelta globusus» un 11 «Emmy» godalgas.

«Dauntonas piedzīvojums sagādājis prieku visiem, kas bijuši uz klāja,» sacīja seriāla veidotājs Džulians Felouzs. «Mums bieži jautā, vai zinājām turpmākos notikumus, kad sākām filmēšanu. Mums, protams, nebija ne jausmas. Es pat nevaru sākt izskaidrot, kāpēc seriālam bija tik liela ietekme un kāpēc tas uzrunāja cilvēkus visā pasaulē, dažādu tautību un vecuma skatītājus. Taču esmu ļoti pateicīgs par šo unikālo pieredzi.»

Seriālā «Downton Abbey» bija redzami tādi aktieri kā Mišela Dokerija, Džims Kārters un Megija Smita. Nelielas lomas spēlēja arī Šērlija Makleina, Pols Džamati, Ričards Grants un Naidžels Heiverss.

«Mēs vēlējāmies pielikt punktu tad, kad dabīgā veidā noslēdzas visas sižeta līnijas,» sacīja Nīms. «Varam apsolīt, ka nākamā sezona būs pilna dramatiskuma un intrigu.»

Sestajā sezonā būs deviņas sērijas. Seriāls noslēgsies Pirmajos Ziemassvētkos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu