Benedikts Kamberbačs nominēts BAFTA televīzijas balvai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu kinoakadēmijas (BAFTA) televīzijas balvai nominēti britu aktieris Benedikts Kamberbačs un aktrise Olīvija Kolmena.

38 gadus vecais Kamberbačs nominēts labākā aktiera nosaukumam par tēlojumu seriālā «Sherlock» («Šerloks»). Kamberbačs trešo reizi nominēts BAFTA apbalvojumam par izmeklētāja Šerloka Holmsa lomu.

Labākā aktiera balvai nominēts televīzijas filmas «Marvellous» galvenās lomas tēlotājs Tobijs Džonss, kā arī miniseriāla «The Missing» aktieris Džeimss Nesbits.

Tikmēr labākās aktrises kategorijā nominēta seriāla «Happy Valley» aktrise Sāra Lankašīra, policijas drāmas «Line of Duty» galvenās lomas tēlotāja Kīlija Hovsa, televīzijas filmas «Murdered by My Boyfriend» aktrise Džordžīna Kempbela un seriāla «Cilla» aktrise Šeridana Smita.

Savukārt Kolmena, kura seriālā «Rev» atveido vikāra sievu, nominēta par labāko komisko tēlojumu. 41 gadu vecā aktrise pērn saņēma BAFTA balvu par seriālu «Broadchurch».

Par labākā dramatiskā seriāla nosaukumu sacentīsies «Happy Valley», «Line of Duty», «The Missing» un «Peaky Blinders».

Televīzijas filmu kategorijā izvirzītas «Murdered by My Boyfriend» un «Marvellous», kā arī raidorganizācijas BBC uzņemtās «Common» un «A Poet in New York».

Ziepju operu un garo seriālu kategorijā sacentīsies «EastEnders», kam apritējuši 30 gadi, «Casualty», «Coronation Street» un «Hollyoaks».

Savukārt BAFTA starptautiskajai balvai nominēti straumēšanas pakalpojuma «Netflix» izdotie seriāli «House of Cards» un «Orange is the New Black», kā arī juridiskā drāma «The Good Wife» un detektīvseriāls «True Detective».

BAFTA televīzijas balvu pasniegšana norisināsies Londonā 10.maijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu