Liepājā notiks laikmetīgās dejas izrāde «Dziediet!»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Liepājā top jauna laikmetīgās dejas izrāde pēc Imanta Ziedoņa epifānijas «Dziediet!», kuru plānots uzvest 27.aprīlī, intervijā «Rietumu radio» sacīja horeogrāfe Olga Žitluhina.

«Pagaidām vēl meklējam vietu, kur to darīt, un maršruts vēl nav zināms, taču izrāde būs ceļojoša un notiks uz ielas,» sacīja Žitluhina. «Cilvēki varēs sekot dejotājiem un, iespējams, liepājnieki varēs paskatīties uz Liepāju no cita skatpunkta,» viņa norādīja.

Kā stāsta Žitluhina, viņa cenšas «pienest» deju maksimāli tuvu cilvēkam, satuvinot skatītāju ar dejotāju.

Turklāt laikmetīgo deju katrs skatītājs var vērtēt un saprast individuāli.

«Nav precīzi nospraustu rāmju, kā būtu jādomā, jo izrādes tiek veidotas vairākos slāņos,» sacīja Žitluhina. «Var rasties pārdomas, var fantazēt, saprast vai arī vienkārši baudīt dejas kustības,» viņa teica.

Viņa arī norāda, ka laikmetīgā deja ir tuvāka cilvēkam un teātrim nekā klasiskais balets. «Viss, kas notiek, tā ir deja - kā cilvēki runā, iet, arī spiež pogas datoram. Pielieciet mūziku, un tā būs horeogrāfija. Laikmetīgā deja ir viss, kas notiek dzīvē, bet mēs to padarām par deju,» sacīja horeogrāfe.

Liepājā tiek īstenots projekts «E-motional: Rethinking Dance», kura laikā horeogrāfe Žitluhina kopā ar horeogrāfu Alberto Magno Santosu, multimākslinieci Irinelu Angelu un dejotāju, horeogrāfu Gunti Spridzānu veido jaunu dejas izrādi.

Pirmizrāde paredzēta 27.aprīlī Liepājas pilsētvidē. Izrādi šovasar plānots rādīt arī Portugālē un Rumānijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu