Turcijas O.C. - seriāls «Paisums»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

TV skatītājiem piedāvā jaunu seriālu «Paisums» (Med Cezir), kas atklās ģimeņu un jauniešu savstarpējās attiecības – no asiem strīdiem līdz dziļai mīlestībai. Seriāla notikumi iesākas dramatiski, izmainot galvenā varoņa Jamana dzīvi uz visiem laikiem. Kāds būs Jamana liktenis?

Turcijas seriāli LNT Latvijā ir ļoti iecienīti, to pierādījuši līdz šim rādītie 1001 nakts, Kārdinajuma varā, Gumušas stāsts un Fatmagula. Jaunais Turcijas seriāls Paisums (Med Cezir) ir analogs amerikāņu seriālam O.C., kas pirms kāda laika tika rādīts kanālā LNT! O.C. ir guvis ļoti augstus reitingus Amerikā, kļūstot par vienu no skatītākajiem seriāliem. Balstoties uz šiem panākumiem,

vairākas pasaules valstis ir izveidojušas analogas versijas O.C., tai skaitā Paisums,

kas kļuvis par vienu no populārākajiem jaunajiem televīzijas seriāliem Turcijā!

Viņš kļūst par līdzdalībnieku..

Paisums ir filmēts Stambulas apvidū – Tuzlā, kas ir īpaši smalks rajons. Seriāla sākumā skatītāji tiks iepazīstinati arī ar bagātām un krāšņām turku dzīvesstila ainām, no kurām viena būs antikvariātu izsole greznā villā, kur šarmantās dāmas izrāda savu ugunīgo, dienvidniecisko skaistumu elegantos vakartērpos. Paralēli šim notikumam seriāla galvenais varonis Jamans – izskatīgs jauneklis ar nedaudz noslēpumainu un kaislīgu skatienu, kas liek daudzām meiteņu sirdīm pukstēt straujāk, iekuļas pamatīgās nepatikšanās. Jamans kļūst par līdzdalībnieku sava brāļa noziegumā! Viņam tiek nozīmēts jurists – bagātais Salims Serezs –, kurš pats savulaik nācis no maznodrošinātas vides, līdz ar to izrāda vēlmi palīdzēt nelaimē nonākušajam jaunietim. Salims izsaka Jamanam piedāvājumu, kas mainītu viņa dzīvi, – vai viņš to pieņems? Kādi likteņa pavērsieni gaida Jamanu? Ieskatoties notikumos pa atslēgas caurumu - Jamana izvēle aizved puiša sirdi pie negaidītas mīlestības. Seriāla šarms ir tieši emociju krāšņumā, kuras vainagos galveno varoņu savstarpējās attiecības no līdzjūtības un maigas mīlestības līdz asiem strīdiem un intrigām.

Skatītājus savaldzinās neparastie notikumi, kurus greznos kvēlā mīlestība, karstasinīgās attiecības, ģimeņu intrigas,

sapņaina romantika un neticami likteņa pavērsieni

Foto: publicitātes

Mīlas pāris

Nevar nepieminēt, ka seriālā Paisums spēlē īpaši pievilcīgi aktieri. Jamana kvēlā mīla ir Mira Beijlīse (Mira Beylice), ko seriālā atveido aktrise Serenaja Sarikaja (Serenay Sarikaya). S.Sarikaja ir Miss Turcija 2010 titula ieguvēja, profesionāla modele un aktrise, kas dzimusi un augusi Ankarā. Savukārt Jamana lomā izskatīgais turku aktieris un modelis Cagata Ulusojs (Çagatay Ulusoy), kurš 2010. gadā ieguva pirmo vietu konkursā Labākais Turcijas modelis. Tāpat C.Ulusojs ir saņēmis TV Zvaigžņu (TV Star Awards) apbalvojumu kā labākais aktieris seriālā Paisums.

Ar Paisums atšķiras no O.C.?

Lai arī Paisums ir analogs seriālam O.C., tomēr skatoties ir novērojamas dažādas atšķirības. Paisums vairāk ietver melodrāmas cienīgus brīžus un turku temperamentu. Jau pirmajā seriāla sērijā norisinās trīs kautiņi, kā arī slepkavība. Turku kautiņi, starp citu, ir daudz nežēlīgāki par amerikāņu atveidotajiem seriālā O.C, pie tā droši vien vainīgs dienvidnieku temperaments. Kultūras atšķirības ir pamanāmas arī emociju dziļumā, piemēram, Jamana un Salima attiecībās, kur abi puiši jūt spēcīgu saikni. Arī mūzikai seriālā ir liela nozīme – O.C. nebūtu iedomājams bez eklektiska neatkarīgā roka, bet Paisumā mūsu dvēseļu stīgas aizskar skaista orķestra mūzika, kas seriālam piešķir emocionālāku toni un smagnējumu. Tas drīzāk līdzinās Dinastijai un liek skatītājiem patiesi iemīlēt seriāla varoņus un just līdzi viņu pārdzīvojumiem.

Skatieties jauno seriālu Paisums no 9.maija sestdienās plkst. 17:10 LNT.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu