Halle Berija kritīs citplanētiešu gūstā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jaunais seriāls Izdzīvojušie (Extant) ir amerikāņu zinātniskās fantastikas daudzsēriju drāma, kuru producē pasaulslavenie Mikijs Fišers un Stīvens Spīlbergs. Seriāla galvenā varone ir Mollija Vuda, kuras tēlā iejūtas aktrise Halle Berija. Mollija pēc trīspadsmit kosmosā pavadītiem mēnešiem atgriežas mājās – uz Zemes un uzzina, ka ir stāvoklī.

Seriāls Izdzīvojušie ir spriedzes pilns un, kā jau raksturīgs producenta Stīvena Spīlberga (Steven Spielberg) darbiem, to caurvij kvalitatīva un pārsteidzoša zinātniskā fantastika. Tāpat seriāls ietver mistiku un neizskaidrojamus noslēpumus, jaunākos specefektus un nākotnes tehnoloģijas. Līdz ar tehnoloģijas laikmeta attīstību zinātniskās fantastikas žanrs apmierina skatītāja zinātkāri par cilvēces un Zemes iespējamajiem nākotnes scenārijiem. Cik tālu tehnoloģija attīstīsies? Kādas vēl būtnes dzīvo Kosmosā? Vai nākotnes realitātē mūsu vidū dzīvos roboti, kas izskatīsies kā cilvēki? Iespējamās atbildes uz šiem jautājumiem būs redzamas seriālā Izdzīvojušie!

Mollija atgriežas uz Zemes

Pēc trīspadsmit kosmosā pavadītiem mēnešiem astronaute Mollija Vuda atgriežas pie savas ģimenes, vīra Džona (Goran Visnjic) un mazā dēla Etana (Pierce Gagnon), kurš nav Mollijas un Džona bioloģiskais dēls. Etans ir Džona izgudrojums, Humaniks prototips - robots, kas tika radīts, lai dotu iespēju Etanam un Mollijai kļūt par vecākiem, jo ārsti noteica, ka viņiem nekad nevarēs būt bērni. Atgriežoties Mollija ir priecīga par atkalredzēšanos ar ģimeni, tomēr fiziski nejūtas labi. Veicot ārstu noteiktās pārbaudes, viņa ir pārliecināta, ka pie vainas ir ilgā prombūtne kosmosā un pēkšņā atgriešanās Zemes atmosfērā. Tomēr, saņemot pārbaužu rezultātus, atklājas, ka Mollija ir stāvoklī. Situāciju vēl noslēpumaināku padara fakts, ka trīspadsmit stundas no kosmosa kuģa video ierakstiem ir tikušas izdzēstas, ierakstos redzams, ka to izdarījusi pati Mollija, taču notikušo viņa neatceras.

Paralēles

Seriāla Izdzīvojušie producents S.Spīlbergs ir zinātniskās fantastikas meistars un neapšaubāmi viena no ietekmīgākajām personām kino vēsturē. 1982.gadā S.Spīlbergs debitēja ar filmu Citplanētietis (E.T. the Extra Terrestrial), kas kļuva par kases grāvēju un pārspēja Zvaigžņu karus (Star Wars). Filma Citplanētietis stāsta par zēnu, kurš palīdz draudzīgam citplanētietim atgriezties atpakaļ mājās, kas neatrodas uz planētas Zeme. Savulaik Latvijā Citplanētietis bija ļoti iemīļots stāsts televīzijas kanālos, un to var savā ziņā salīdzināt ar jauno seriālu Izdzīvojušie, jo abos dominē tēma par iespējamo citplanētiešu klātbūtni uz Zemes.

Varoni atveido pieredzējusi aktrise

Molliju Vudu seriālā Izdzīvojušie attēlo Džeimsa Bonda mīļotās atveidotāja un ASV Kinoakadēmijas Oskara balvas ieguvēja aktrise Halle Berija. Vietā atzīmēt, ka H.Berija ir pirmā un pagaidām vienīgā afroamerikāniete, kas jebkad ieguvusi Oskara balvu, – tā iegūta par galveno lomu filmā Monstru balle (Monster’s ball). H.Berija arīdzan ir guvusi vērtīgu pieredzi, spēlējot zinātniskās fantastikas filmu sērijās, piemēram, X-Cilvēki (X-Men), kurās atveido mutantu, un revolucionārajā filmā Mākoņu Atlants (Cloud Atlas), kurā viņa attēlo futūristisku būtni, kas ieradusies no nākotnes un ar pieeju neredzētai tehnoloģijai.

Drīzumā gaidāms arī cits jaunums

Līdz šim TV3 skatītājiem ir bijusi iespēja noskatīties vairākus trīs Oskara balvu ieguvēja S.Spīlberga darbus – filmas Transformeri (Transformers) daļas, seriālus Terra Nova (Terra Nova), Zem kupola (Under the dome) un Citplanētiešu iebrukums (Falling skies). Starp citu, Zem kupola 2. sezona TV3 ekrānos nonāks jau 2.jūnijā.

Skatieties Izdzīvojošie no 13.maija trešdienās plkst. 22:50 kanālā TV3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu