Ēnu teātra performance «Sēd uz sliekšņa pasaciņa»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Starptautiskajā akcijā «Muzeju nakts» 16. maijā plkst. 18.00 un 18.40 Liepājas muzeja lielajā zālē piedāvās ēnu teātra performanci «Sēd uz sliekšņa pasaciņa». Plkst. 19 muzeja dārzā izrādi «Labais un ļaunais» rādīs cirka studija «Beztemats»

Performances domātas pavisam mazajiem skatītājiem, kuri akciju «Muzeju nakts» apmeklē kopā ar vecākiem vēl pirms tumsas iestāšanās. «Aģentūras Baringtons K» dalībnieki, veidojot izrādi, vēlas mazajiem skatītājiem parādīt jau vairāku paaudžu iemīļotos Raiņa un Aspazijas bērnu dzejoļus.

Ēnu teātra izrādēs, izmantojot runas tehniku kopā ar klasiskā ēnu teātra spēlēm fonā, tiks izspēlēti tādi visiem zināmi un mīļi Aspazijas dzejoļi kā «Pasaciņa», «Circenīša Ziemassvētki», «Lausks» un Raiņa dzejoļi «Mākonītis un Mākonīte», «Viens, divi, trīs», «Kārlītis», «Kaķenīte», «Divpadsmit mēneši» u.c.

Izrāde «Sēd uz sliekšņa pasaciņa» veidota, lai iepazīstinātu mazos skatītājus ar latviešu literatūras klasiķu darbiem un rādītu latviešu tautas garīgās vērtības, ko savā dzejā ir iemūžinājuši Rainis un Aspazija.

Savukārt atklājot «Muzeju nakts» sarīkojumu, muzeja dārzā no plkst. 19.00 cirka studija «Beztemats» piedāvās izrādi «Labais un ļaunais».

Cirka artisti attēlos trauksmaino laiku pagājušā gadsimta sākumā, kad Viņa Ķeizariskajai Augstībai raizes dara visādi buntavnieki. Pat viselēģiskāko dārza svētku atklāšanu nākas sākt ar ukaza nolasīšanu par katorgas sodiem. Toties pēc tam tautai tiek piedāvāti visidejiskākie un Lielajai Impērijai lojālākie priekšnesumi.

Šo cienījamā izpildījuma nenopietno izrādi attēlos mīmi, gaisā levitējoša dzīvā skulptūra, būs uguns šovs un lieliska aktierspēle.

Jau no plkst. 18 muzeja dārzā par apmeklētāju labsajūtu gādās restorāna «Oskars» brīvdabas kafejnīca, kas piedāvās izsmalcinātus gardumus un patīkamu noskaņu visa vakara garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu