LTV: lepojamies ar Aminatu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

«Vakarnakt paziņotie Eirovīzijas otrā pusfināla rezultāti pierāda, ka Latvija ir izdarījusi pareizo izvēli. Latvijas pārstāve Aminata pēc sešu gadu pārtraukuma ir ievedusi Latviju Eirovīzijas lielajā finālā un mēs lepojamies ar viņas sasniegumiem. Jaunizveidotais Latvijas nacionālās atlases modelis – autoru un izpildītāju konkurss «Supernova», kas no iepriekšējo gadu nacionālās atlases modeļa atšķīrās ar jaunu formātu, žūriju un balsošanas formulu – ir attaisnojis uz to liktās cerības,» uzsver LTV valdes loceklis programmas attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs.

«Pēc «Supernovas» fināla, kurā tika sasniegta pēdējos gados nebijusi skatītāju iesaiste Latvijas pārstāvja izvēlē starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam, Latvijas Televīzija komanda Zitas Kaminskas vadībā ir ieguldījusi milzīgu darbu, lai mēs varētu ieraudzīt tik krāšņu Aminatas priekšnesumu, kā tas bija vērojams Eirovīzijas 2. pusfinālā. Aminatas priekšnesuma pilnveidošanai un tālākai attīstībai tika piesaistīti pasaules līmeņa profesionāļi gan Latvijā, gan ārvalstīs,» papildina S.Ņesterovs.

Aminatas sniegumu pusfinālā pozitīvi novērtēja arī viens no «Supernova» žūrijas locekļiem mūziķis un producents Guntars Račs: «Biju patīkami pārsteigts par Aminatas uzstāšanos vakar. Dziedātāja nodemonstrēja stabilu vokālo sniegumu, kuru ļoti organiski papildināja gan tērps, gan kopējais skatuves un priekšnesuma vizuālais risinājums.» Viņaprāt, Aminatai finālā stāv priekšā smags uzdevums, jo sacensība sāksies no jauna. «Taču

jau tagad var diezgan droši apgalvot, ka, izvirzot Aminatu uz šī gada konkursu, ne «Supernovas» žūrija, nedz TV skatītāji, kuriem piederēja galavārds, nav kļūdījušies

. (..) Turēšu īkšķus par Aminatu finālā, un, lai kāds arī nebūtu rezultāts, viņa jau ir malacis,» uzsver G.Račs.

«Nevēlos analizēt katras pusfināla dziesmas muzikālās kvalitātes, bet kopumā jāatzīst, ka šovs ir izveidots salīdzinoši gaumīgi ar labu un brīžiem pat izcili labu TV operatoru un scenogrāfu darbu. Skatuve, lai arī mirdz kā Ziemassvētku eglīte, lieliski transformējas katram individuālajam numuram ar pārdomātu gaismu režiju. Grūti novērtēt, kā katra no dziesmām izklausītos bez šīs milzu anturāžas, taču ir sajūta, ka labi, ja 2 – 3 dziesmas varētu «izdzīvot» arī pašas par sevi – bez gaismām, bez tērpiem un bez par sievietēm pārģērbtiem vīriešiem. Vakar man radās sajūta, ka Aminatas dziesma var būt viena no šīm dziesmām,» papildina mūzikas producents.

Sestdien, Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, Aminata uzstāsies ar 19. kārtas numuru. Finālā Latvijas pārstāve sacentīsies ar mūziķiem no Slovēnijas, Francijas, Izraēlas, Igaunijas, Anglijas, Armēnijas, Lietuvas, Serbijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Kipras, Austrālijas, Beļģijas, Austrijas, Grieķijas, Melnkalnes, Vācijas, Polijas, Rumānijas, Spānijas, Ungārijas, Gruzijas, Azerbaidžānas, Krievijas, Albānijas un Itālijas.

Gaidot Aminatas uzstāšanos Eirovīzijas finālā, Latvijas Televīzija ir ieviesusi izmaiņas sestdienas vakara programmā: pusstundu pirms Eirovīzijas fināla, pulksten 21:30, LTV1 ēterā būs skatāms īpašais raidījums «Latvija, turam īkšķus!».

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls LTV1 skatāms pulksten 22:00. Tiešraidi būs iespējams vērot arī Latvijas Televīzijas mājas lapā ltv.lv, kā arī portālā lsm.lv. Eirovīzijas fināls būs skatāms 23.maijā pulksten 22:00 abos LTV kanālos.

Lai Eirovīzijas dziesmu konkurss kļūtu pieejams plašākai auditorijai, LTV7 ēterā tas būs skatāms ar surdotulkojumu. Tas ir nebijis gadījums Eirovīzijas vēsturē. Tulkojumu starptautiskajās zīmēs nodrošinās rīkotāji - Austrijas TV sabiedriskā raidorganizācija «ORF» sadarbībā ar Austrijas nedzirdīgo organizāciju. Dziesmu tulkojumu starptautiskajās zīmēs nodrošinās septiņi pasaules labākie starptautisko zīmju pratēji.

Balsot varēs, zvanot uz numuru 905025XX vai sūtot SMS uz numuru 159 ar tekstu EURXX, pēdējo divu ciparu vietā liekot sava favorīta kārtas numuru. No viena telefona numura var nobalsot ne vairāk kā 20 reizes. Maksa par zvanu/SMS 0,43 EUR ar PVN. Atgādinām, ka par Latviju balsot nevarēsim. Par savu favorītu varēs nobalsot arī, izmantojot aplikāciju «Eurovision2015», kuru var lejupielādēt aplikāciju veikalā.

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālu, tāpat kā abus pusfinālus, komentēs mūziķis Valters Frīdenbergs, un viņam pievienosies radio dīdžejs Toms Grēviņš. Punktus paziņos «Supernovas» finālists, dziedātājs un dīdžejs Markuss Riva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu