«Lai top»: Ralfs Eilands, Samanta Tīna, Viktors Ellers un Andrejs Rastorgujevs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Gaidot XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, Latvijas Televīzijā sācies pozitīvo emociju šovs «LAI TOP». Svētdienas vakarā, dimdot dejotāju soļiem un izskanot dziedātāju balsīm, pirmie četri raidījuma dalībnieki skatītājiem parādīja, cik aizraujošs, bet tai pašā laikā grūts un pamatīgs ir gatavošanās process. Otrajā «LAI TOP» raidījumā savus talantus un radošās spējas kopā ar svētku kolektīviem demonstrēs mūziķi Ralfs Eilands un Samanta Tīna, kā arī aktieris Viktors Ellers un biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Pirmajā «LAI TOP» raidījumā dziedātājs Lauris Reiniks iemēģināja Latvijas Televīzijas koncertstudijas deju grīdu un kopā ar deju studiju «Dzirnas» izdejoja Agra Daņiļeviča asprātīgo un ilustratīvo horeogrāfiju dejai «Viena vista». Gatavojoties šim priekšnesumam, dziedātājs pat tika aizsūtīts uz klasikas nodarbībām pie slavenā pasniedzēja Ponomarjova.

LTV laika ziņu moderators Toms Bricis kļuva par Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jauktā kora solistu un izpildīja saviļņojošo dziesmu «Mana zeme». Pēc priekšnesuma viņš atzina: «Es joprojām esmu ļoti, ļoti satraukts. Dziedāšana ēterā – tas totāli nav tas pats, kas ziņas. Ziņas – tas ir mierīgi! Dziedāšana… Wow!» Pirmā raidījuma eksperts Gints Ceplenieks apsveica Tomu Brici ar brīnišķīgu karjeru: «Pirmais priekšnesums koncertā, otrais – televīzijas tiešraidē, trešais – Mežaparkā!»

Savukārt mūziķis un stand-up comedy aktieris Arstarulsmirus notrausa putekļus no sava nu jau 20 gadus nespēlētā saksofona un pirmo reizi stājās Pāvula Jurjāna mūzikas skolas pūtēju orķestra rindās, tādā veidā piepildot savu bērnības un savu vecāku sapni. Minta (MNTHA) sirsnīgā saspēlē ar mazajiem «Tarkšķēniem» radīja jaunas folkloras skaņas. Pēc uzstāšanās dziedātāja Magnusam pastāstīja, ka vienmēr ir gatava jaunām idejām un folklora ir viens no veidiem, kā atrast sevi. Mazie dziedātāji, dejotāji un instrumentu spēlētāji bija priecīgi par sadarbību un solījās Mintu ņemt savā pulciņā.

Par pirmā «LAI TOP» raidījuma sirsnīgāko sniegumu skatītāji atzina Latvijas Televīzijas laika ziņu apskatnieka Toma Briča un Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jauktā kora kopīgi izdziedāto dziesmu «Mana zeme». Kas zina, varbūt turpmāk Toms laika ziņas izdziedās!

Jau nākamo svētdien izaicinājumu ir pieņēmuši un ar bērnu un jauniešu kolektīviem XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem gatavosies mūziķis Ralfs Eilands, kurš kļūs par Jelgavas novada un pilsētas jauniešu bigbenda dalībnieku, dziedātāja Samanta Tīna iejutīsies Mūsdienu deju grupas «BURAS» kolektīvā, savukārt Liepājas teātra aktieris Viktors Ellers dziedās kopā ar Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas zēnu kori, kuru pavadīs «Melngaiļskolas Big Band». Biatlonists Andrejs Rastorgujevs savus talantus atklās Alūksnes novada Jaunalūksnes PII «Pūcīte» folkloras pulciņā «Rakstu raksti».

Raidījums «LAI TOP» televīzijas skatītājiem dos iespēju gūt priekšstatu par XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku priekšnesumu tapšanas aizkulisēm un dalībniekiem visā Latvijā, kā arī kopā ar svētku kolektīviem un sabiedrībā populāriem cilvēkiem izdzīvot pirmssvētku emocijas.

«LAI TOP» mērķis nav sāncensība un salīdzināšana, bet gan kopības sajūta un svētku noskaņa, parādot tautas mākslas daudzveidību visā Latvijā! Tāpēc šovā uzvarētāji ir visi – gan tie, kuri svētkiem gatavojas pirmoreiz, gan tie, kuri savā ikdienā uzņem jaunus entuziastus, un, protams, ikviens televīzijas skatītājs īpašajos svētdienu vakaros.

Kā ierasts, aicinām skatītājus balsot, nosakot sirsnīgāko raidījuma priekšnesumu, kā arī atbalstīt kolektīvus un raidījuma ideju klātienē Latvijas Televīzijas studijā Zaķusalā.

Tiekamies LTV1 svētdienu vakarus pulksten 21.20!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu