«Māja pie ezera» - LTV top jauns seriāls sievietēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Televīzijas kanālā LTV1 jau no septembra varēs vērot jaunu pašmāju seriālu ar vieniem no labākajiem mūsu aktieriem. «Māja pie ezera» ir stāsts par vienas ģimenes trīs paaudžu sievietēm. Lai arī skatītāji seriālu varēs vērtēt tikai pēc karstajiem vasaras mēnešiem, jau šobrīd aktīvi ris filmēšana. Portālam «TVNET» bija ekskluzīva iespēja būt klāt vienā no seriāla epizožu filmēšanām un aprunāties ar producenti Artu Ģigu.

Reitingu «breikers» Polijā

«Stāsts saucas «Māja pie ezera», tas top pēc slavenas poļu rakstnieces Malgožatas Kaličinskas tāda paša nosaukuma romāna. Poļu televīzija jau ir uzfilmējusi seriālu pēc šā darba motīviem, tas ir bijis ļoti populārs un bijis absolūts reitingu «breikers» [grāvējs],» stāsta seriāla producente Arta Ģiga.

Seriāla producente Arta Ģiga.
Seriāla producente Arta Ģiga. Foto: Edagars Kalmens

Polijas televīzija šim seriālam ir uzfilmējusi četras sezonas, tomēr stāsts neturpinās tāpēc, ka viena no galvenās lomas atveidotājām aizvadītajā gadā aizgājusi mūžībā.

Seriāla pirmā sezona tapusi pēc grāmatas motīviem, bet pārējās trīs - pēc jauna, poļu sarakstīta scenārija.

Šoreiz sieviete, nevis vīrietis

«Stāsts ir par trīs paaudžu sievietēm un to, kā viņas būvē savu dzīvi. Stāsta galvenais virsuzdevums ir par to, ka dzīve nebeidzas 25 gadu vecumā, bet turpinās arī pēc 40,» atklāj producente. «Seriālā praktiski

nav ļauno tēlu, visi tēli ir pozitīvi, bet katram ir kādi trūkumi un problēmas.

Līdz ar to sižeta līnija neaiziet uz vienu lielu uzvaru, jo dzīve nesastāv no vienas lielas uzvaras, bet no maziem posmiņiem, kurā cilvēks jūtas tā vai citādāk.»

Galvenā mērķauditorija šoreiz ir sievietes, producente atklāj, ka tas nebūt nav slikti: «Visas mākslas filmas Latvijā ir par vīriešiem, tās taisa vīrieši, centrālais tēls arī ir vīrieši un arī problēma ir vīrieši. Sievietes ir tikai fonā. Šeit ir pretēji - centrā ir sieviete.»

Latviešu smalkā aktieru buķete

«Mājā pie ezera» spēlēs vieni no Latvijas populārākajiem aktieriem. Galvenajā lomā aktrise Sandra Kļaviņa. Seriālā varēs redzēt arī Danu Čerņecovu, Andri Keišu, Gintu Grāveli, Artūru Skrastiņu, Intaru Rešetinu, Tālivaldi Lasmani un citus aktierus.

«Lai piesaistītu latviešu auditoriju, pietiek ar to, ka tas ir latviešu seriāls, jo cilvēki grib redzēt to, kas ir tapis šeit, kur spēlē latviešu aktieri.

Mums šeit ir tiešām labākie,

tie, kas nav, noteikti vēl būs,» stāsta producente.

Seriāla galvenā varone ir Madara (Sandra Kļaviņa), viņa ir veiksmīga 40 gadus veca sieviete un strādā reklāmas aģentūrā Rīgā. Pēc laika viņa saprot, ka viņas vecumā atrasties spožajā reklāmas pasaulē vairs nav tik vienkārši un jaunās darbinieces sāk viņu izkonkurēt, un Madarai darbs jāatstāj. Arī attiecības ar vīru kļuvušas vēsākas, katram ir savas intereses. Ņemot vērā to, ka Madara zaudējusi pamatu zem kājām, vīramāte, kura viņai bijusi kā pašas mamma, mudina vedeklu atrast Madaras īsto māti un noskaidrot, kāpēc tā meitu atstājusi. Kad Madara dodas meklēt māti, viņa atrod jaunu dzīvi mājā pie ezera.

Sandra Kļaviņa (seriāla «Māja pie ezera» filmēšanas laukumā)
Sandra Kļaviņa (seriāla «Māja pie ezera» filmēšanas laukumā) Foto: Edgars Kalmēns/TVNET
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu