Top projekts «Viens ciems, visa Latvija». Ielūkojies filmēšanas aizkulisēs!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Gatavojoties Valsts simtgades svinībām, Latvijas Televīzija sākusi inovatīvu multiplatformu projektu, kura galvenie mērķi ir stiprināt iedzīvotāju nacionālo pašapziņu, iniciēt jaunradi latviešu literatūrā un dramaturģijā, kā arī radīt līdz šim Latvijas medijos nebijušus raidījumu formātus. Piesaistot izcilākos savas jomas profesionāļus, šoreiz trīs pašmāju rakstniekiem ir dota iespēja doties uz dažādiem Latvijas ciematiem, lai meklētu iedvesmu jauniem darbiem. Valgalciems ir viena no Latvijas vietām, kur šovasar gatavo projektu «Viens ciems, visa Latvija». Ielūkojies foto!

Projektam izvēlētas trīs apdzīvotas vietas Latvijā, uz kurām dosies pazīstami latviešu literāti un iepazīs vietējo ikdienu. Uz Valgaciemu Kurzemē dosies Māris Bērziņš, uz Api Ziemeļvidzemē - Pauls Bankovskis, savukārt uz Slutišķiem Latgalē - Nora Ikstena. Viņu pieredzētais kalpos par pamatu trim dokumentālajām filmām.

Projekta pirmais dalībnieks rakstnieks Māris Bērziņš 1. jūnijā devies ceļā uz savu iedvesmas galamērķi Kurzemē, uz Valgalciemu. «Tur kādreiz bija četri veikali, tagad ir tikai autoveikals. Kādreiz bija pāri par divsimt iedzīvotājiem, tagad laikam 57,» stāsta rakstnieks Māris Bērziņš. Pirmajā brīdī Valgaciems šķiet vien necils jūrmalciems, kam izšauties cauri ceļā uz Roju vai Kolku. Taču, pavadot vien pāris dienas, LTV komandai jau iezīmējušies gan nozīmīgākie Latvijas vēstures notikumi, gan krāsaini un sarežģīti indivīdu likteņi, kas mums likuši gan smieties, gan sirdij aiz smeldzes sarauties.

Ielūkojies foto, kur šoreiz iedvesmu meklē rakstnieks Māris Bērziņš.

Katram no trīs iedvesmu meklējošiem rakstniekiem dodas līdz arī Latvijas Televīzijas filmēšanas komanda, kura fiksēs ciema ikdienu un tur esošo rakstnieku gaitas. Jau gada beigās Latvijas Televīzijas ēterā skatītāji varēs ieraudzīt trīs dokumentālās filmas un iepazīties ar katra rakstnieka sacerētajiem stāstiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu