4 lietas, kas jāzina par jauno šausmu seriālu «Čuksti»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mēs ļoti mīlam savus bērnus, un mums patīk ar tiem spēlēties. Taču kas notiek, ja rotaļas ar viņiem sāk vēl kāds? Kāds, ko mēs nezinām. Neredzam. Nedzirdam. Fantastikas un šausmu seriālā «Čuksti» tieši tā arī notiek: nezināmi spēki savus mērķu sasniegšanai manipulē ar visneaizsargātāko sabiedrības daļu, proti, bērniem.

 
Foto: publicitātes

Seriāls ir tapis pēc Reja Bredberija īsā stāsta «Nulles stunda» motīviem

«Nulles stunda» ir viens no 18 fantastikas stāstiem, kas iekļauts 1951.gadā iznākušajā krājumā «Zīmētais cilvēks». Šā krājuma ideja ir pētīt, kā tehnoloģijas ietekmē cilvēku psiholoģiju. «Nulles stunda» stāsta par bērniem, kuri aizraujas ar spēli «Iebrukums». Laikā, kamēr vecāki smīn un nesaredz draudus, notiek reāls iebrukums.

Tieši tāpat notiek arī «Čukstos»: valsts politiskās varas centrā Vašingtonā daži bērni stāsta par savu iedomu draugu Drillu, kas iesaista viņus «spēlē». Taču vecāki nezina, ka šis draugs nav tikai iedomāts, kā viņiem šķiet, līdz Drills iemanipulē pieaugušos patiešām bīstamās un nāvējošās situācijās. Un vecāki ir spiesti atzīt, ka bērni nemaz nespēlē spēli un tas viss ir šerminoši nopietni.

 
Foto: publicitātes

Stāsta būtība ir bērni

Kaut arī seriālā piedalās populāri aktieri - FIB bērnu speciālisti Klēru Beniganu atveido aktrise Lilī Reiba («Amerikāņu šausmu stāsts»), bet Džona Do/Šona Benigana lomā filmējies Mailo Ventimilja («Izredzētie: pasauli glābjot») - tomēr bērniem ir milzīga nozīme.

Nenoliedzami, mazie aktieri, kuri spēlē vissatraucošākajās ainās, var kļūt par jaunām zvaigznēm. Piemēram, brīnišķīgā, saulainā dienā bērni spēlējas brīvā dabā, taču kāda meitene atpaliek un runājas ar savu «iedomu draugu». Kad pēc viņas atnāk mamma, meitene attrauc, ka «vēl nav laiks», jo viņa vēl nav iemācījusies visus noteikumus.

Nav īpaši omulīgi vērot, kā tiek manipulēts ar bērniem, kuri nav vecāki par desmit gadiem, taču jaunie aktieri, piemēram Kails Harisons Breitkops, kas atveido Henriju Beniganu, un Kailija Rodžera (atveido Minksu Laurensu) ar savu spēli paceļ šausmu stāstus jaunā līmenī. Starp citu, Kailijas honorārs par vienu sēriju jau tagad ir 20 000 ASV dolāru.

 
Foto: publicitātes

«Čukstiem» savu roku pielicis Stīvens Spīlbergs, un to nevar nepamanīt

Slavenais kinorežisors ir jaunā fantastikas seriāla izpildproducents, un nemaz nav ilgi jāgaida, lai «Čukstos» sajustu Spīlberga garu. Seriālā manāmas gan režisora iecienītās tēmas, piemēram, dzīvība ārpus mūsu pasaules, gan daži elementi no populārākajām filmām. Laiks rādīs, vai jaunā šausmenīte būs veiksmīgāka nekā citi Spīlberga producēti televīzijas projekti. «Čukstu» scenārija autors un producents ir Sū Hjū.

Galvenajās lomās kopā ar Reibu un Vintimilju piedalās arī Berijs Slouns («Atriebība»), kas atveido Aizsardzības departamenta aģentu Vesu Laurensu, Klēras skeptisku noskaņoto partneri Džesupu Rolinsu atveido Dereks Vebsters, bet Lēnu Laurensu - Kristena Konolija («Kāršu nams»).

 
Foto: publicitātes

«Čuksti» jau tiek salīdzināti ar «Pazudušajiem»

Seriāls «Pazudušie» noslēdzās 2010.gadā, un televīzijas kompānija ABC ilgi meklēja citu zinātniskās fantastikas seriālu, kas varētu kļūt ļoti populārs. Iespējams, «Čuksti» ir īstie. Galu galā, skatītāji vismaz pirmās trīs vai četras sērijas nezina, kas ir tā neredzamā persona vai spēks, kurš visā nopietnībā ietekmē bērnus. Turklāt atšķirībā no Bredberija stāsta «Čukstu» galvenā varone nav mājsaimniece, bet gan FIB bērnu speciāliste Klēra Benigana. Aģente izmeklē mīklainos notikumus, meklējot atbildi uz jautājumu: kas ir tas, ko noslēpumainais Drills vēlas, un kādēļ viņš vai viņa sazinās tikai ar bērniem?

Jaunais fantastikas seriāls «Čuksti» kanālā «FOX» skatāms pirmdienās plkst. 22:00, sākot ar 22.jūniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu