No amata atstādina «Pieci.lv» programmas direktoru Dagili

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Radio (LR) valde programmas «Pieci.lv» pieļauto pārkāpumu dēļ trešdien nolēmusi no amata atstādināja programmas direktoru Kārli Dagili, informēja LR preses sekretāre Laura Elizabete Vanaga.

Viņa pavēstīja, ka radio valde skatīja jautājumu par programmā «Latvijas Radio 5 – Pieci.lv» pieļauto pārkāpumu izvērtēšanas gaitu saistībā ar programmas saturu un vadības līdzšinējo darbību. Valde nolēma veikt «Pieci.lv» direktora, galvenā mūzikas redaktora un satura redaktora darbības izvērtējumu, uz laiku atstādinot Dagili no programmas direktora pienākumu pildīšanas.

Izvērtējumu paredzēts veikt un tā rezultātus iesniegt LR valdei līdz 30.jūlijam.

Jau vēstīts, ka no amata iepriek`s atstādināts radio «Pieci.lv « raidījuma «Pilnīgs vakars» rubrikas «Pieliec punktu» vadītājs Mārtiņš Pavasaris.

Saeima kontroles trūkumu pārmeta arī Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP), nesen no amata atbrīvojot tās vadītāju Aināru Dimantu. Vairāki deputāti iesniegumā par NEPLP vadītāja atlaišanu pauda, ka «Pieci.lv» tiek atskaņoti raidījumi, kas satur necenzētu leksiku un neatbilst likumam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu