Aptauja: 50% ikdienā priekšroku dod ārzemju mūzikai

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Lai gan 50% respondenti ikdienā priekšroku dod ārzemju mūzikai, 45% labprāt Latvijas radiostacijās biežāk gribētu dzirdēt Latvijā radītus skaņdarbus, liecina Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) un pētījumu kompānijas «TNS» jaunākā aptauja.

Pētījumā «LaIPA Mūzikas patēriņa indekss» tiek pētīts Latvijas iedzīvotāju mūzikas patēriņš, iedzīvotāju attieksme pret mūzikas izmantošanas tiesiskajiem aspektiem un mūzikas ietekme uz iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Pētījuma jautājumi ir sadalīti divās daļās – regulārie jautājumi, kas attiecas uz iedzīvotāju mūzikas patēriņu un viedokli par mūzikas radītāju tiesību ievērošanu, un mainīgā jautājumu daļa, kuras mērķis ir noskaidrot sabiedrības attieksmi pret aktuālajiem notikumiem mūzikas nozarē.

Saskaņā ar Autortiesību likumu LaIPA veic atlīdzības iekasēšanu par muzikālo darbu ierakstu jeb fonogrammu izmantošanu, un nodrošina iekasētās atlīdzības sadali un izmaksas izpildītājiem un fonogrammu producentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu