Vai latvieši gatavi ceļot uz Marsu?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kamēr pasaule internetā baumo par zemei tuvojošos asteroīdu un NASA zonde Mēness atmosfērā kontrastējusi neona klātbūtni, tikmēr latvieši gatavojas sociālam eksperimentam, lai pārbaudītu, vai mūsu tauta ir psiholoģiski un morāli gatava ceļam uz Marsu. Ir sācies jauns gadsimts. Pasaule attīstās. Cilvēcei ir jāpieņem jauni izaicinājumi. Pastāv daudzas problēmas, kuras nevar atrisināt pilsētas, valsts mērogā, kontinentu mērogos un pat planētas Zeme mērogos. Pārapdzīvotība, resursu trūkums, kosmiska mēroga kataklizmas – tās ir problēmas, kuras cilvēcei jāspēj atrisināt.

Ja cilvēce nedomās un netieksies apgūt kosmosu, izmantot kosmiskos resursus, tad brīdī, kad tas būs nepieciešams visas cilvēces eksistēšanai, mēs – cilvēce nebūsim tam gatava. Tieši tādēļ RīgaTV 24 un vienīgais «Marss One» kandidāts no Latvijas Pauls Irbins izveidojuši unikālu pasaules mēroga eksperimentu «Misija Marss».

Līdz lielajam «Misija Marss» atklāšanas pasākumam 28. augustā atlikušas vien dažas dienas, tieši tādēļ ir pienācis laiks iepazīties ar tiem drosmīgajiem sešiem latviešiem, kas gatavi pavadīt 7 mēnešus slēgtā 80 kubikmetru telpā, lai pārbaudītu, vai ir spējīgi nokļūt uz sarkanās planētas Marss.

Kosmosa kuģa izmērs ir 80 m3, tieši tik lielā telpā būs jādzīvo sešiem eksperimenta dalībniekiem, kuri katru dienu atradīsies psihologu un citu ārstu uzraudzībā. Ārsti analizēs ne vien savstarpējās dalībnieku attiecības, bet arī uzvedību katastrofu imitāciju un spriedzes laikā.

Eksperimenta dalībnieki pārbaudīs sevi, vai iespējams pielāgoties situācijai, kurā, lai izdzīvotu, vajadzīgas zināšanas, atjautība un spēja uztvert lielu informācijas plūsmu. Piemēram, audzēt nepieciešamo pārtiku, rūpēties par dzeramā ūdens daudzumu un neļaut bezsvara stāvoklim uzveikt sevi fiziski.

Sociālais eksperiments «Misija Marss» kanālā RīgaTV24 sāksies 28. augustā pulksten 20:00, kad eksperimenta dalībnieki sāks savu dzīvi septiņu mēnešu garumā imitētā kosmosa kuģī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu