Šodien 6 latvieši uzsāks sociālo eksperimentu – ceļojumu uz Marsu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

RīgaTV 24, uzsākot jau 2. rudens sezonu, veido unikālu sociālo eksperimentu –imitāciju ceļojumam uz Marsu. Sociālā eksperimenta mērķis ir pārbaudīt vai iepriekš nesagatavotiem un speciāli neapmācītiem cilvēkiem būtu pa spēkam izturēt šo ārkārtīgi grūto uzdevumu – ceļojumu līdz Marsam.

RīgaTV 24 sadarbībā ar Paulu Irbinu, veiks pasaules mēroga eksperimentu, kurā 6 cilvēki gandrīz 7 mēnešu laikā, izolēti no ārpasaules, imitē lidojuma procesu uz Marsu, lai pārbaudītu sevi un pierādītu citiem, ka ir spējīgi izturēt garo ceļu līdz Marsam, jo grūtākais ceļā uz Marsu nav fiziskie pārbaudījumi, bet gan psiholoģiski izturēt šo ceļu.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

Šova dalībniekiem 200 dienas būs jādzīvo 80 kubikmetru lielā telpā, kura iekārtota pēc reālu kosmosa kuģu piemēra. Dalībnieki katru dienu veiks «kuģa» apkopes, paši audzēs pārtiku, apgūs pilota prasmes un kārtos pārbaudes testus. Ja dalībnieki šova laikā sekmīgi nokārtos eksāmenus, šova noslēgumā viņi iegūs īstu skolas teorijas pilota sertifikātu. Šajā laikā dalībiekiem būs jāsastopas ar dažādām kuģa tehniskajām problēmām, saules vētru, un citām nedienām, kas apdraud misiju, tieši tādēļ dalībnieku galvenais uzdevums, būs strādāt komandā, lai veiksmīgi nokļūtu uz planētu Marss. Šova dalībniekiem misija būs jāveic īpašos, viņiem individuāli darinātos kosmonautu tērpos, jo šie tērpi ne vien veic praktiskas funkcijas, bet arī psiholoģi saliedē komandu un simbolizē piederību eksperimentam.

Šajā eksperimentā iesaistījušies arī Latvijas zinošākie prāti, kuri uzraudzīs dalībniekus un uzdos dažādus uzdevumus – Latvijas Univeristātes zinātņu un ģeoloģijas fakultāte, Riga Brain, Veselības centrs 4, Live active, Kolonna sporta centrs, Baltic 3D, Zemnieku saimniecība Kliģene un daudzi citi. Ne tikai latvieši sekos šim eksperimentam, bet arī Amerikas New Worlds Institute ir iesaistījies projekta realizācijā, lai popularizētu eksperimentu pasaules mērogā.

Šodien, 28. augustā, plkst. 20:00 kanālā RīgaTV 24, būs iespēja tiešraidē redzēt kā dalībnieki atvadās no tuviniekiem un dodas kosmosa kuģī uz 7 mēnešiem. RīgaTV 24 aicina šo vēsturisko brīdi izbaudīt visiem kopā un apmeklēt «Misija Marss» pirmo tiešraidi. Viesu ierašanās RīgaTV 24 studijā no 19:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu