Latviešus, kuri imitē lidojumu uz Marsu vēro arī speciālisti no ASV

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijā startējis vēl nebijis sociāls eksperiments, kas tapis ciešā sadarbībā ar Jaunās Pasaules institūtu ASV (New World's Institute) un Marss ONE misijas Latvijas pārstāvi Paulu Irbinu.

Misija Marss tapis kā vēl nebijis sociāls eksperiments, kura galvenais mērķis ir noskaidrot, vai šīs planētas iedzīvotāji, kuriem nepiemīt priekšzināšanas par kosmosu, un, kuri iepriekš nav gatavojušies īstai kosmosa misijai, būtu gatavi ceļojumam uz sarkano planētu Marss.

200 dienas, 80 m3 slēgta telpa ir apstākļi, kādos dzīvo ne tikai misiju astronauti, bet arī labprātīgi piekrituši uzturēties 6 eksperimenta dalībnieki no Latvijas – Hasia, Ro Grīns, Stone, Ralfs, Kajaks un Marbels. Visu misijas laiku tiem būs jāpilda dažādi izdzīvošanas uzdevumi, jāapgūst komandas darbs, kā arī jaunas prasmes – tā piemēram, robotu būvniecība un pat lidaparāta vadīšana.

Hasia
Hasia Foto: publicitātes
Kajaks
Kajaks Foto: publicitātes
Marbels
Marbels Foto: publicitātes
Ralfs
Ralfs Foto: publicitātes
Stone
Stone Foto: publicitātes
RO Grins
RO Grins Foto: publicitātes

Eksperimenta gaitām var sekot arī RīgaTV 24 skatītāji – jau šobrīd misijas dalībnieku gaitas skatāmas ne tikai TV tiešraidēs darba dienās plkst.15:00, 20:00 un 22:00, bet arī visu diennakti Misija Marss mājaslapāwww.misijamarss.lv

Foto: publicitātes

Dalībnieku gaitas stingri monitorē Jaunās Pasaules institūts ASV un Veselības Centrs 4.
Eksperimenta rezultāti tiks izmantoti nākotnes kosmosa izpētes lidojumu un kosmosa tūrisma attīstībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu