Misijas Marss dalībnieki paliek neēduši

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Neparedzēta pārpratuma dēļ Misijas Marss astronauti palikuši bez brokastīm. Pārpratums izraisījis arī pirmās nesaskaņas dalībnieku vidū.

Kamēr lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju otrdienu sākuši svinīgā noskaņā – svinot jaunā mācību gada sākumu, tikmēr Misijas Marss dalībniekiem šī diena sākusies g;uži citādāk – tie palikuši bez brokastīm.

Pēc pārrunām ar eksperimenta dalībniekiem atklājies, ka pie šī nepatīkamā pārsteiguma vainojams viņu komandas biedrs – Marbels. Marbels, kurš šorīt cēlies visagrāk, tā vietā, lai pie brokastu galda sagaidītu arī pārējos biedrus, saņemot savu maltīti, bijis tik izsalcis, ka notiesājis ne tikai savu, bet arī savu komandas biedru ēdienu. Tomēr – pārrunās arī atklājies, ka komandas biedri uz Marbelu netur ļaunu prātu – vien nosmej, ka bija prieks palīdzēt izsalkuma mocītajam komandas biedram.

Foto: publicitātes

Eksperimenta gaitā Misijas Marss dalībnieki arī sākuši sava dārzeņu un augļu dārza kopšanu – tas ierīkots kosmosa kuģī, un komandas biedriem ik dienu tas pēc iepriekšējām norādēm jākopj. Misijas gaitā izaudzētie dārzeņi un augļi arī papildinās šobrīd pieejamo ēdienu klāstu Misijas Marss kosmosa kuģī.

Misija Marss ir Latvijā vēl nebijis sociāls eksperiments, kura ietvaros seši drosmīgie piekrituši uz 200 dienām uzturēties imitētā kosmosa kuģī – 80 kubikmetru lielā telpā. 7 mēnešu laikā Misijas Marss dalībnieki ne tikai pilda dažādus uzdevumus, bet arī apgūst jaunas prasmes – lidaparāta vadīšanu, robotu konstruēšanu, kā arī dārzeņu un augļu audzēšanu kosmosa apstākļos.

Misija Marss skatāma katru darbdienu plkst.15:00, 20:00 un 22:00 tiešraidēs RīgaTV 24, savukārt 24 stundu tiešraide un sīkāka informācija par raidījumu un tā dalībniekiem pieejama eksperimenta mājaslapā MisijaMarss.lv

Misiju Marss atbalsta RīgaTV 24, Veselības Centrs 4, kā arī Jaunās Pasaules Institūts ASV (New Worlds Institute).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu