Pēc 38 gadiem BBC Seva Novgorodcevs atvadās no ētera

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: COVI/Scanpix

Leģendārais britu raidorganizācijas BBC krievu redakcijas raidījumu vadītājs Seva Novgorodcevs piektdien vadīs savu pēdējo pārraidi «BibiSeva», trešdien pavēstīja raidorganizācija. Ar šo programmu viņš noslēgs 38 gadus ilgušo BBC raidījuma vadītāja karjeru.

«Nav viegli rezumēt manus 38 ar pusi gadus BBC,» sacīja Novgorodcevs. «Kā man atvadīties no sava klausītāja? Viņa reakcija šo desmitgažu garumā lielā mērā formējusi manas programmas un manu dzīvi. Teikšu vienkārši - mēs visi šeit esam pagaidām, bet BBC - uz viesiem laikiem.»

Pirmā Novgorodceva pārraide BBC ēterā «Popmūzikas programma no Londonas» izskanēja 1977. gadā. Vēlāk tā transformējās pārraidēs «Rok-posevi», kas ieguva fenomenālu popularitāti. Tā kā PSRS iedzīvotājiem tā bija unikāls logs uz Rietumu popkultūru, programma Sevas vārdu padarīja pazīstamu miljonu padomijas iedzīvotāju mājās.

Patiesu kulta statusu iemantoja iknedēļās mūzikas un sarunu šovi «Sevaoborot», kurus Novgorodcevs izdomāja un sāka vadīt 1987. gadā.

Kopš 2003. gada ēterā skan iknedēļas pārraide «BibiSeva», kuras sauklis - «ziņas ar cilvēcisku seju».

2005. gadā karaliene Elizabete II personīgi apbalvoja Novgorodcevu ar Britu impērijas ordeni par nopelniem radio jomā.

Novgorodceva unikālais ieguldījums BBC krievu redakcijā tiks atzīmēts ar īpašu programmu. Viņa pēdējā pārraide ēterā izskanēs no Puškina nama Londonas centrā.

Vakarā vietnē «bbcrussian.com» un Krievijas telekanāla «Doždj» ēterā tiks pārraidīta īpaši šim notikumam par godu tapusī dokumentālā filma par Novgorodceva unikālo dzīvesstāstu. Tās nosaukums rezonē ar Novgorodceva pārraižu firmas pieteikumu - «Seva. Seva Novgorodcevs. Pilsēta Londona. BBC». Filma uzņemta Londonā, Sanktpēterburgā un Tallinā.

Turklāt jau ceturtdien vakarā Novgorodcevs sazināsies ar saviem klausītājiem tiešajā interneta ēterā BBC krievu redakcijas mājaslapā sociālajā tīklā «Facebook».

«Seva Novgorodcevs pārstāv labāko, ko BBC var piedāvāt savai auditorijai,» sacīja BBC Pasaules dienesta Eiropas departamenta vadītājs Artjoms Ļiss. «Informatīvas, asprātīgas, aktuālas - viņa programmas kļuva tiešām leģendāras.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu