Sociālā eksperimenta «Misija Marss» telpās izgatavota LED lampas versija.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļā Misija Marss telpās, kuģa bojājuma dēļ uz 24 stundām bija pazudusi elektrība. Laikā, kad «kosmosa kuģī» nebija elektrības, dalībniekiem nācās laiku pavadīt, samierinoties ar dažādām neērtībām. Kamēr citi dalībnieki tumsas aizsegu izmantoja, lai mīlinātos vai risinātu sadzīviskas ķildas, dalībnieks Kajaks šo laiku pavadīja, lai mazliet iepriecinātu komandu un radītu lampu, kas deg arī tad, kad kuģī nav elektrības.

Jau šova sākumā visi Kajaka komandas biedri atzina, ka tieši viņš varētu iemantot titulu - vistehniskākais komandas vīrietis. Šova atklāšanas pasākumā Kajaks stāstīja, ka izbūvējis vairākus robotus, kā arī viņu interesē elektronika un citas saistītās tēmas.

Foto: publicitātes

Misija Marss dalībnieki sociālā eksperimenta telpās aizvadījuši jau vairāk, kā mēnesi. Tieši Kajaks ir viens no tiem dalībniekiem, uz kuru balstās visa komanda, laikā, kad jāatbild jautājumiem, kas skar tehniskas tēmas, kā piemēram, fizika vai veicot eksperimentus. Šajā nedēļā Kajaks pārsteidz savu komandu un uzbūvēja lampu, izmantojot detaļas, kas pieejamas apkalpes krājumos, gan mazliet sabojājot kuģa apgaismes instalācijas. Lampa bija lielisks atspaids, laikā kad misijas telpas bija tumšas.

Pats lampas izveidotājs ir uzrakstījis aprakstu, kā šādu lampu var izveidot.

LED LAMPA

(Misija Marss versija)

Sastāvdaļas:

2 baterijas 9V kronas

Saspraude

Vadi

Led virtene

Vadu knaiblītes

  1. Darbu sākam ar to, ka sagaidām elektrības zudumu kosmosa kuģī, lai varētu nevienam neredzot «aizņemties» ledus no kosmosa kuģa.

  2. Izjaucam vienu kronu, lai to izmantotu kā baterijas spraudni. Pielodējam vadus pie + un -.

  3. Pievienojam knaiblītes pie vadiem, kas nāk no LED virtenes (+V, R, G, B).

  4. Saspraudi izloka taisnu un pielodē pie negatīvā kronas vada.

  5. Izveido konstrukciju pēc brīvas izvēles.

  6. Savieno +V vadu ar + vadu no kronas

  7. Savienojot R, G vai B vadus ar saspraudi var mainīt krāsu.

    publicitātes

Misija Marss ir Latvijā vēl nebijis sociāls eksperiments, kura ietvaros 6 drosmīgie piekrituši uz 200 dienām uzturēties imitētā kosmosa kuģī – 80 kubikmetru lielā telpā. 7 mēnešu laikā Misija Marss dalībnieki ne tikai pilda dažādus uzdevumus, bet arī apgūst jaunas prasmes – lidaparāta vadīšanu, robotu konstruēšanu, kā arī dārzeņu un augļu audzēšanu kosmosa apstākļos.

Foto: publicitātes

Misija Marss skatāma katru darba dienu plkst.15:00, 20:00 un 22:00 tiešraidēs RīgaTV 24, savukārt 24 stundu tiešraide un sīkāka informācija par raidījumu un tā dalībniekiem pieejama eksperimenta mājaslapā MisijaMarss.lv

Misija Marss atbalsta RīgaTV 24, tehniskais atbalstītājs «Latnet», Veselības Centrs 4, kā arī Jaunās Pasaules Institūts ASV (Worlds Institute).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu