Misija Marss izbalsotais dalībnieks Kajaks: «Priecāšos redzēt citas sejas!»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 21. novembrī, sociālo eksperimentu Misija Marss pametis pirmais dalībnieks Kajaks. Kuģi viņam nācās pamest komandas iekšējā balsojuma rezultātā. Visu iepriekšējo nedēļu dalībnieki šifrēja slepeno ziņojumu Morzas kodā, kurā atklājās, ka kuģī samazinājies skābekļa daudzums un turpināt ceļu varēs tikai 5 dalībnieki.

Jau pirms nedēļas tika rīkots ārkārtas iekšējais balsojums, lai noskaidrotu, kurš no dalībniekiem eksperimentu būtu pametis, ja būtu jāiet ārā konkrētajā nedēļā. 3 balsis saņēma Kajaks un 3 Stone. Bet tieši dienu pirms izbalsošanas dalībnieki saņēma vēl kādu pārsteigumu. Viņi varēja iegādāties imunitāti par 400 meiro. Tik daudz naudas, ar Ro palīdzību izdevās savākt vienīgi Stone, kura arī imunitāti iegādājās. Pārējā komanda par to bija šokēta, visi dalībnieki pārmeta Stone, ka viņa ir nodevēja un, ka pēc šī notikuma viņai tāpat kuģī viegla dzīve nebūšot. Hasia diezgan pamatīgi sastrīdējās ar Stone un visu vakaru dalībnieki pavadīja dziļās pārdomās un shēmošanā, par ko atdot savu liktenīgo balsojumu. Beigās gan Kajaks pats izrādīja vēlmi, lai balso par viņu. Vai tās bija sekas iepriekšējās nedēļas ārkārtas balsojumam, kurā Kajaks saņēma 3 balsis un uztraucās, ka viņu tāpat izbalsos, jo Stone nopirka imunitāti?

Foto: publicitātes

Misijas Marss dalībnieku balsojums bija nepielūdzams, un kā pirmais, sociālo eksperimentu, pameta tieši Kajaks. Pēc iznākšanas no sociālā eksperimenta telpām, Kajaks atzina, ka mēģinājis slēpt no sociālā eksperimenta veidotājiem, ka balsojums bija sarunāts. Taujāts par to, kādas sajūtas ir pamest cilvēkus, ar kuriem 3 mēneši nodzīvoti slēgtās telpās, Kajaks atbildēja, ka priecājas, ka beidzot redzēs citas sejas. Par to, kuram viņš tagad novēl uzvaru eksperimentā, Kajaks atbildēja bez domāšanas, tas noteikti būtu Ro Grīns, jo viņa mērķis pēc eksperimenta beigām ir uzsākt studijas. Kajaks atzina, ka noteikti turpinās vērot sociālo eksperimentu Misija Marss un vēros, kā viņa bijušie komandas biedri izturēs vēl 4 mēnešus, bet pirmais sestdienas vakara darbs bija, kopā ar brāli doties apēst kādu hamburgeru.

Misija Marss ir Latvijā vēl nebijis sociāls eksperiments, kura ietvaros 6 drosmīgie piekrituši uz 200 dienām uzturēties imitētā kosmosa kuģī – 80 kubikmetru lielā telpā. 7 mēnešu laikā Misija Marss dalībnieki ne tikai pilda dažādus uzdevumus, bet arī apgūst jaunas prasmes – lidaparāta vadīšanu, robotu konstruēšanu, kā arī dārzeņu un augļu audzēšanu kosmosa apstākļos.

Foto: publicitātes

Sociālais eksperiments vērojams katru darba dienu plkst.8:00, 16:00 un 22:00 tiešraidēs RīgaTV 24, savukārt 24 stundu tiešraide un sīkāka informācija par raidījumu un tā dalībniekiem pieejama eksperimenta mājaslapā MisijaMarss.lv un play24.lv.

Misija Marss atbalsta RīgaTV 24, tehniskais atbalstītājs «Latnet», Veselības Centrs 4, kā arī Jaunās Pasaules Institūts ASV. Worlds Institute).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu