TVNET Intervija. «Staigājošo miroņu» grima mākslinieks: zombiji ir mana kaislība!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nupat ar negaidītiem sižeta pavērsieniem noslēgusies nu jau «Staigājošo miroņu» (Walking Dead) sestās sezonas 1. daļa. Kamēr telekanālā Fox gaidīsim atgriežamies jauno sezonu, piedāvājam interviju ar vienu no, manuprāt, svarīgākajiem seriāla puzles gabaliņiem – talantīgo meikapa mākslinieku, režisoru un TV producentu Gregu Nikoterio (Gregory Nicotero). Galu galā, ja nebūtu viņa aizrautības, kaislības un uzdrīkstēšanās - nebūtu tik vizuāli reāla zombiju apokalipse, kas aizrauj tūkstošiem skatītāju!

TVNET: «Walking dead» ir kulta seriāls, kas jau ir izveidojis stabilu fanu pulku. Kā jums liekas, kas ir tas, kas šo seriālu ir izveidojis par teju visā pasaulē zināmu zīmolu?

Domāju, ka tas, ka katrs no mums vēlas identificēties ar kādu no kolorītajiem un atšķirīgajiem seriāla varoņiem. Ja notiks zombiju apokalipse, kur būšu es un kāds es būšu? Kā Derils, Megija, Riks vai Glens? Domāju tā ir veiksmes atslēga – seriāla varoņi! Otra lieta ir tā, ka seriāla notikumi vienmēr jauni, nekas neatkārtojas.

Un trešā lieta – ka seriāls jau nav par zombijiem…
Foto: Instagram

TVNET: ...bet par mums pašiem – dzīvajiem?

Jā, par mums pašiem. Vienmēr šī delikātā robeža, balanss starp zombiju un cilvēku, izrādās pavisam niecīga. Bieži nespējam atbildēt uz jautājumu, kurš tad ir šaušalīgs – zombijs vai mēs paši? No zombija mēs zinām, ko sagaidīt, no cilvēka – nē… Tas arī ļauj spēlēties ar skatītāju vēlmi ko prognozēt uz priekšu un noturēt spriedzi.

We’ve got only one question – will you be watching the Season 4 #TWDMarathon tomorrow?

A photo posted by The Walking Dead (@amcthewalkingdead) on

TVNET: Nosauciet trīs seriāla personāžus, kas, jūsuprāt, ir vai bija visspilgtākie, kas lika seriāla asinsritei pukstēt!

Noteikti Heršela lomas atveidotājs Skots Vilsons. Viņš ir perfekts aktieris, kuram ir skaidra vīzija un redzējums šim seriālam. Cienu to, kā viņš respektē seriāla izejmateriālus un iespējas. Domāju, ar viņa parādīšanos seriāls uzreiz tapa vēl kvalitatīvāks! Tad, protams, pats Endrjū Linkolns (Riks). Vinš ir fantastisks līderis, un ne tikai seriālā. Arī aktieru trupā viņš prot visus uzrunāt un aizraut. Vienmēr, kad piebiedrojas kāds jauns aktieris, viņš vēlas personīgi iepazīties un parādīt visu filmēšanas laukumā. Endrjū tāpat kā Riks mīl cilvēkus, un šīs seriāls nudien ir viņa kaislība!

Foto: Facebook
Un trešā svarīgā persona? Ha! Tā esmu es!

Bet patiesībā mūsu visu trīs kombinācija nekad nepieļaus, ka seriāls būs gandrīz labs, – tas vienmēr būs labs, ļoti labs!

TVNET: Vai šī tēma – zombiji, jūs – seriāla veidotājus «nesadedzina»? Vai kādā brīdī nerādas murgi?

Nē, drīzāk domāju, ka vienīgais, kas mūs visus dedzina, ir vēlme šo seriālu padarīt atkal un atkal jau svaigu un aktuālu. Lai nedz notikumi, nedz jaunie personāži neatkārtotos – lai būtu interesanti!

Foto: Instagram

TVNET: Pastāstiet, kā tas ir - veidot meikapu zombijiem. Kā ir pārvērst dzīvu cilvēku par mironi…

Pirmkārt jau vēlos uzsvērt, ka

seriālā esošo zombiju meikapi ir īsti un cilvēku roku veidoti.

Dienu no dienas mēs lietojam parūkas, implantus, maskas, kontaktlēcas, zobu protēzes. Parasti manā komandā strādā seši grima mākslinieki. Vienmēr apbrīnoju to brīdi, kad zombijs, kuram būs soloiznāciens, atnāk uz grimēšanas treileri un pēc tam kāds viņš iznāk ārā. Dievinu mirtkli, kad pats izlemju galvā, kāds zombijs izkatīsies, jo

šeit fantāzija var stiepties tālu. Nav robežas - jo trakāk, jo labāk!
Foto: Instagram

Checking beard laid by Kerrin jackson and Kevin Wasner @amcthewalkingdead @thewalkingdeadamc @somemonsterism

A photo posted by Greg Nicotero (@gnicotero) on

TVNET: Vai cilvēks mainās pēc meikapa uzlikšanas?

Ja runājam par zombijiem – laikam nē. Kaut

grima uzlikšana ir spēcīgs transformācijas process.

Zombiji nav tēli kā aktieri, kuri ar meikapa palīdzību iemiesojas tēlos. Zombiji ir mirušie, un tas ir atšķirīgi.

TVNET: Šīs sezonas pirmajās sērijās bija masu skati ar zombiju pūļiem. Kā jūs viņus visus nogrimējāt?

Lielu daļu izdara vien seši vai septiņi meikapa mākslinieki. Jā, pēc scenārija tu saproti, ka bez šiem elpu aizraujošajiem pūļiem neiztikt, bet, kad apzinies, kādu tas viss prasa darbu… Nesaprotu, kāpēc vēl nav tāda spreja, kas nopūš cilvēkam seju un viņš jau izskatās kā miris...

Jo nācās sezonā radīt ap 200 zombiju grimiem.
Foto: Facebook
Foto: Facebook

TVNET: Kad dzima aizrautība ar zombijiem – kad pats pirmo reizi redzējāt mirušu ķermeni?

Esmu dzimis Pitsburgā un uzaugu divdesmit minūšu gājienā no kapsētas. Man ir unikāla pieredze ar zombijiem. Es mīlu zombijus. Zombiju žanrs man ir asinīs. Mans tēvs ir mediķis un daudz man stāstījis par cilvēka anatomiju, piemēram, kā izskatās, kad nogriež vaiga muskuli vai izrauj aci. Šis anatomijas fons ir mans jājamzirdziņš, kad jāveido meikaps zombijam. Atceros, kad biju mazs, reiz bijām ceļā ar ģimeni uz pusdienām, bet tēvam vajadzēja apstāties slimnīcā nolasīt pacienta kardiogrammas. Mēs ar mazo brāli tikmēr skraidījām pa slimnīcu. Mēs zinājām, kas atrodas slimnīcas viszemākajā stāvā.

Un tur tad bija šaušalīgā, bet tik ļoti kārdinošā spēle – kurš ilgāk izturēs morgā!

Toreiz man bija astoņi, bet brālim septiņi gadi.

Foto: Instagram
Foto: Facebook

TVNET: Kas jūs pašu visvairāk aizrauj seriāla tapšanas procesā?

Tas, ka visu laiku, kopš filmējam seriālu, mēs attīstāmies. Piemēram, kaut kustībās, vai kā zombiji guļ vai ir iesprostoti. Kad sāku runāt par to, kā varētu gulēt konkrētais zombijs, cik daudz iekšas viņam būs izkritušas ārā un vai būs puse galvas vai nebūs – apkārtējie uz mani sāk skatīties ar izteiksmi – kas tev lēcies? Man tas ir svarīgi, lai neatkartotos zombiju pozas, izkropļotie ķermeņi, sejas, grimases utt.

Jā, es esmu traks, bet es mīlu zombijus, jo tas ir interesanti!

Paldies telekanālam FOX par iespēju intervēt Gregu Nikoterio.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu