TV jaunums: politiskās satīras raidījums «Skutelis ir studijā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

No 4.janvāra pirmdienās pulksten 22:00 LTV1 ēterā skatāms jauns politiskās satīras raidījums «Skutelis ir studijā» - caur smiekliem un asarām par atklātību, tiesiskumu un godīgumu, par vērtībām, bez kurām neatkarīga, demokrātiska Latvijas valsts nevar pastāvēt.

Jaunajā raidījumā izcilais komiķis Jānis Skutelis, kas var smieties par visu, pie tam dara to dziļi un pamatoti, lieki neaizvainojot, skaidros kādu aktuālu tēmu, ilustrējot savu sakāmo ar vizuāli spilgtiem materiāliem no TV un portālu ziņu arhīviem, youtube.com, sociālo tīklu u.c. avotiem. Saliekot notikumus kopā kā puzles gabaliņus, viņš caur absurdumu parāda situācijas komiskumu. Skatītāji smejas, bet vienlaicīgi arī saprot un analizē līdzi.

Skutelis uzskata, ka jokot iespējams ir par pilnīgi visu.

«Tas ir saistīts ar pareizu laika un vietas izvēli. Tas ir tas, ar ko var kļūdīties, be ar pašu jokošanu nekādu problēmu nav. Vienkārši nevajag to nevietā un nelaikā darīt.» Nevajadzētu gan apsmaidīt tās lietas, kurās neorientējas.

Komiķis skaties.lv sacīja, ka Latvijā ir ļoti pateicīga politiskā elite jokošanai. «Var diskutēt visu laiku, un visu laiku ir kaut kas, kas šķiet interesants. Tie paši Izglītības likuma grozījumi, tikumības normas ir kolosālas.

Rīgas dome visu laiku dara brīnumu lietas, arī tur ir ko ņemties,

[premjere Laimdota] Straujuma, ātrākais cilvēks pasaulē,» klāstīja komiķis.

Viņš atzina, ka cenšas lietās saskatīt smieklīgo, nevis traģisko, kā lietas uztver lielākā daļa cilvēku. «Tie daudzie notikumi ir ļoti skumīgi, un ļoti daudz un bieži – tas ir viens no iemesliem, kāpēc cilvēki maz interesējas par politiskajiem procesiem un vispār par notikumiem valstī, jo vienkārši baigi apnīk vienā brīdī,» uzskata Skutelis.

Komiķis atzīst, ka viņa uzdevums nav nevienu izsmiet. «Mēs gribam vienkārši jautri pavadīt laiku un ar humoriņu parunāties. Tā problēma sākās tanī brīdī, kad cilvēki nevar iebraukt tajā kopējā kontekstā, kas tas vispār tāds ir. (..) Tas ir konteksts, kurā tev ir jāiekļaujas. Ja tu to esi atteicies saprast, tad, visdrīzāk, tev izskatās, ka izsmej,» teica Skutelis.

Savukārt pirmā gada sērija, kas LTV1 ēterā būs skatāma 4.janvārī pulksten 22:00, būs veltīta mūžīgajai tēmai – horoskopiem! Ko zvaigznes pačukstējušas komiķim Jānim Skutelim par gaidāmo ugunīgā pērtiķa gadu? Vai šis trakulīgais dzīvnieks satracinās arī mūsu politisko skatuvi un uz tās spēlējošās spilgtās figūras? Vai politiķu karjera ir zvaigznēs ierakstīta un mēs varam prognozēt, ko latviešu runasvīri nākamgad izspēlēs?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu