Katoļu radiostacijai «Radio Marija» saziedoti 1000 eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmajā darbības mēnesī katoļu radiostacijai «Radio Marija» saziedoti 1000 eiro, pastāstīja «Radio Marija Latvija» valdes priekšsēdētājs Mareks Gruškevics. Minēto summu saziedoja galvenokārt klausītāji no Latvijas, savukārt no ārzemēm šajā laikā saņemti tikai daži ziedojumi.

Decembrī radiostacija bija lūgusi saviem klausītājiem saziedot līdzekļus 500 eiro apmērā krēslu iegādei radio studijai, līdz ar to daļa saziedotās summas tiks iztērēta tieši šim mērķim.

Pirmā mēneša laikā nostabilizējies radiostacijas klausītāju pulks internetā - ikdienā virtuālajā vidē to klausās aptuveni 50 cilvēku. Gruškevics skaidroja, ka pagaidām viņiem nav pieejama statistika par auditorijas lielumu radiostacijas FM frekvencēs. Tomēr par klausītājiem arī radio FM frekvencēs liecinot daudzie uz studiju saņemtie zvani.

Atklājot radiostaciju, Gruškevics sacīja, ka radiostacijas aptuvenās mēneša izmaksas varētu tapt zināmas, agrākais, pēc pirmā darbības mēneša. Patlaban radio vadītājs norādīja, ka mēnesī radiostacijas izmaksas ir aptuveni 10 000 eiro un cilvēki saziedo 10% no radio uzturēšanai nepieciešamās summas.

Kā ziņots, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 7.decembrī apstiprināja grozījumus SIA «Radio Augšdaugava», SIA QBS un SIA «Retro FM Liepāja» izsniegtajās apraides atļaujās, kas paredz radioprogrammas nosaukuma maiņu uz «Radio Marija Latvija».

Kā informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Agnese Berga, «Radio Marija» ir nekomerciāla radiostacija, kuras misija pasaulē un Latvijā ir darīt klausītājiem pieejamu saturu, kas rodams baznīcas vidē. «Radio Marija» programmā paredzētas regulāras dievkalpojumu translācijas, kā arī dažādi informatīvie un ziņu raidījumi.

«Radio Marija Latvija» īpašnieks ir biedrība «Radio Marija Latvija».

«Radio Marija» ir kristīgā radio tīkls, kas raida visā pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu