NEPLP brīdina «Krievu hītu radio» par valodas nosacījumu pārkāpumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodienas sēdē pieņēma lēmumu izteikt brīdinājumu SIA «Krievu hītu radio» par apraides atļaujas noteikumu pārkāpšanu, neievērojot programmai «Krievu hītu radio» apraides atļaujas darbības pamatnosacījumos noteikto valodas proporciju.

Kā informē NEPLP pārstāvji, konstatētie pārkāpumi radiostacijai jānovērš mēneša laikā.

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu NEPLP ir tiesības anulēt elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim izsniegto apraides atļauju, ja mēneša laikā pēc brīdinājuma izteikšanas elektroniskais plašsaziņas līdzeklis nepārtrauc attiecīgā noteikuma pārkāpšanu vai attiecīgo noteikumu pārkāpj atkārtoti.

Kā ziņots, NEPLP pērn 10. decembrī pieņēma lēmumu sodīt «Krievu hītu radio» par apraides atļaujas darbības pamatnosacījumos noteiktā latviešu valodas apjoma pārkāpumiem, uzliekot administratīvo sodu 650 eiro apmērā.

Konkrētajam elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim ir saistoša 2011. gada 5. decembrī izsniegtā apraides atļauja, kuras pamatnosacījumos noteikta programmas valoda - 50% latviešu valodā, 50% krievu valodā.

Kā sacīja viens no «Krievu hītu radio» īpašniekiem Uģis Polis, «principiāli nepiekrītam padomes redzējumam. Uzskatām, ka padome likumu interpretē pa savam».

SIA «Krievu hītu radio» 2014. gadā apgrozīja 103 319 eiro, bet nopelnīja 44 986 eiro. 50% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Ričardam Zaksam, bet atlikušais vienādās daļās pieder Uģim Polim un Dainim Vizbelim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu